apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

De eerste date is altijd zenuwslopend

Een eerste date is altijd zenuwslopend, ongeacht welke leeftijd je hebt.
Wie na een paar jaar of een paar decennia weer gaat daten, kan daar nachten van wakker liggen. Dat is heel normaal.
eerste-dating-afspraak


Je bent onzeker over zowat alles

Over waar je naartoe kunt gaan, wat je moet dragen en waarover je zou kunnen praten. Stel dat het niet klikt. Wat dan? Stel dat mijn date me niet aantrekkelijk vindt? Of omgekeerd! Verloopt zon afspraakje nog steeds op dezelfde manier als vroeger, dertig jaar geleden?

Er bestaan uiteraard geen vaststaande regels in verband met het daten. Toch zijn er enkele tips die je kunnen helpen je zenuwen in bedwang te houden en zo de kans op een succesvolle eerste date groter te maken.

Vijf tips:

1- Het doel van elke eerste date is een evaluatie

Anders gezegd: inschatten of je nog een volgende date wilt met de persoon in kwestie. Plan daarom een date die jullie toelaat met elkaar te praten. Zo leer je elkaar beter kennen. Jullie hebben al even gemaild, dus normaal gezien zal het niet zo’n probleem zijn om een gesprek te voeren. Daarom is het zonde om bij een eerste date naar de film of het toneel te gaan. Dan zit je daar maar stil naast elkaar in het donker.

2- Probeer in de date een gemeenschappelijk interessepunt te verwerken

Een museumbezoek, een café dat jullie beiden leuk vinden, een tearoom waar ze die heerlijke pannenkoeken hebben waar jullie allebei verzot op zijn. Zo is er een onmiddellijke, tastbare connectie om mee te starten.

3- Ben je van plan om iets te gaan eten op je eerste date?

Probeer dan vooraf een leuke uitstap te doen. Zo hebben jij en je date meer om over te praten tijdens het eten. Of neem een snelle lunch en ga daarna samen op stap. s Avonds dineren impliceert vaak meer intimiteit en daar ben je op een eerste date niet altijd klaar voor. Ook kan het contact stroef blijken te zijn. Dan zit je daar als bijna-vreemden tegenover elkaar en voel je een grote druk om het gesprek gaande te houden. Gezellig is anders.

tips-eerste-date

4- Maakt het hele idee je té nerveus?

Overweeg dan om de persoon in kwestie gewoon uit te nodigen op een (groeps)activiteit: een vernissage, een wijnproeverij, een rommelmarkt, een sportwedstrijd, etc.

Dan spreek je daar ter plekke af.

Blijkt het te klikken, dan kunnen jullie achteraf iets gaan drinken. Klikt het niet, dan zullen jullie beiden opgelucht zijn dat jullie snel weer weg kunnen.

5- Leg niet al je eieren in het mandje van die eerste date.

Hoop niet te hard! Als de persoon in kwestie toch niet de man of vrouw van je dromen blijkt te zijn - al klikte het via mail nog zo goed - is dat het einde van de wereld niet. Je bent actief bezig, je ontmoet nieuwe mensen, je date doorlopend en oefent je sociale vaardigheden. Je leert bij over wat je wilt (en niet wilt) in een partner.

Of je nu 36 of 65 bent, de beste manier om van een eerste date te genieten is om er zonder al te veel verwachtingen op af te stappen en je te richten op wat jullie met elkaar gemeen hebben. Probeer vooral gewoon een gezellige tijd te beleven!

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen