apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Drie dating tips voor alleenstaande ouders

Alleenstaande ouders kunnen daten frustrerend en vervelend vinden.

Op zoek gaan naar een nieuwe partner is soms zelfs ronduit akelig. Met alleenstaande ouders die onzeker zijn na de scheiding kan het twee richtingen uit. Ofwel overtuigen ze zichzelf dat ze beter niet meer aan een nieuwe relatie beginnen omdat die toch niet goed afloopt (dťnken ze), of ze ontkennen en minimaliseren hun angsten, wat kan zorgen tot roekeloze sprongen van de ene in de andere (mislukte) relatie.
nieuwe

Na een scheiding

kampen we vaak met een laag zelfbeeld. We voelen ons schuldig omdat we onze kinderen het slachtoffer van onze foute beslissingen hebben gemaakt. Misschien gaan we zelfs twijfelen aan onze capaciteit om een geschikte partner te kiezen.

Niemand is echter gemaakt om alleen te zijn. Neem je tijd maar sluit je niet op. Ga je op een bepaald moment daten, hou dan vooral dit in gedachten: ga niet te snel! Je hoeft immers niet enkel met jezelf rekening te houden, maar ook met je kinderen.

1) Leer je dating partner eerst zo goed mogelijk kennen

Denk je verliefd te zijn op je dating partner? Probeer hem/haar dan niet meteen onder de liefdesverklaringen te bedelven. Wacht even af. Want verliefdheden kunnen verraderlijk zijn en snel weer overwaaien. Een relatie kun je vergelijken met het lopen van een marathon.

De verliefdheidsfase is slechts de eerste kilometer van de marathon. Wees je daarvan bewust. Ren dus niet te snel, je moet immers nog vele kilometers afleggen. Probeer zo lang mogelijk te daten zonder in bed te belanden. Leer de man/vrouw in kwestie kennen in verschillende omstandigheden.

2) Prik nu en dan eens in de roze dating wolk

Komen de woorden van je date overeen met zijn/haar daden? Je loopt het risico je fantasieŽn brutaal te doorprikken, maar denk eraan nu en dan heldere vragen te stellen, de antwoorden goed te registreren en te blijven nadenken over wat er precies tussen jullie gebeurt. Als je heel eerlijk bent, is het dan zo dat jij en je dating partner dezelfde visie hebben over jullie vriendschap/relatie?

3) In de mate van het mogelijke: hou je date uit het zicht van de kinderen

Het is niet nodig dat ze zich nu al zorgen gaan maken over wat met hen zal gebeuren (alweer verhuizen? nog andere kinderen? is die man/vrouw wel leuk?) in geval jij zou hertrouwen. Want daar denken kinderen meteen aan als ze hem/haar zien, ook als jij voorlopig maar gewoon aan het daten bent. Denk er ook eens over na wat voor stiefouder je potentiŽle liefde zou zijn voor je kinderen.
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Denk er ook eens over na wat voor stiefouder je potentiŽle liefde zou zijn voor je kinderen. ''Tesamen