apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Coach Nicole       Workshop       Advies    

Waarover moet ik spreken

Jullie zien elkaar voor het eerst in levende lijve.

Dat gaat gepaard met heel wat zenuwen. Allerlei gedachten schieten door je hoofd. Vindt hij/zij me wel aantrekkelijk? Ga ik hem/haar niet vervelen? Help, ik weet niet wat zeggen!
Wel, denk dan aan wat we noemen ‘smalltalk’.

Je hoeft het eerste kwartier van de eerste ontmoeting niet meteen het interessantste gesprek ooit te hebben. Praat gerust over luchtige zaken, tot meer ben je waarschijnlijk toch nog niet in staat.

Je hoeft de eerste keer niet meteen over het al dan niet geslaagde beleid van president Obama te beginnen discussiëren, praat misschien beter over wat je gisteren op televisie hebt gezien. Of over het weer. Als openingszin kan je eigenlijk om het even wat gebruiken. Zolang het maar casual is.

Denk er bij de eerste date vooral aan om het luchtig en positief te houden, waar je je datingpartner ook ontmoet. Of dat nu in een café is, in het park, in een museum. Maak het niet meteen te zwaar. Zeg dingen als ‘wat een gezellig café, ik hou van de inrichting met die stoelen en…’ of ‘Wat een mooie dag voor deze tijd van het jaar, het lijkt wel lente!’ Dat is geen diepgaand gespreksmateriaal maar je geeft er een positieve insteek mee, en je gesprekspartner kan er makkelijk op reageren.


Die eerste woorden dienen toch vooral om de spanning te neutraliseren. Je praat beter over algemeenheden dan dat je daar op je ongemak staat en niks uit je mond krijgt.

Smalltalk kan trouwens snel uitvloeien in een boeiender gesprek. Stel, je begint over het weer, en via het weer komt je gesprekspartner op zijn/haar vorige vakantie, daar begin jij dan ook over, vervolgens vertel je wat je op je reis in Thailand hebt gegeten en voor je het weet spreken jullie af om bij een volgende date Thais te gaan eten. Merk je dat je van mening verschilt over bepaalde onderwerpen, treed dan niet meteen in discussie, praat gewoon over dingen die jullie allebei leuk vinden. Discussiëren kan ook prettig zijn maar dat is voor in een later stadium.

Denk eraan dat het beste gespreksonderwerp je gesprekspartner zelf is.
Via zijn/haar profiel op deze website en via jullie mails ben je al het een en ander te weten gekomen. Zo kun je gerichte vragen stellen. ‘Waar ga je vissen?’, ‘Schilderde je als kind ook al?’, ‘Hoe komt het dat je zo gepassioneerd bent door de Italiaanse keuken?, etc. Het is altijd leuk te merken dat iemand interesse toont voor wat jou boeit, en dat vindt de ander ook.

Probeer tijdens de eerste date niet te veel over je ex te praten, dit is een valkuil waar veel mensen in tuimelen. Het is mogelijk dat je dan snel negatief wordt of zelfs begint te mopperen, ook kan je gesprekspartner het gevoel krijgen dat je nog lang niet over je ex heen bent, en dus niet klaar voor een nieuwe relatie. Dat kan hem/haar afschrikken.


Een gesprek voer je niet enkel met woorden, er is ook de lichaamstaal. Het kan ongeïnteresseerd overkomen als je je lichaam van je gesprekspartner afwendt. Hou ook oogcontact, kijk hem/haar in de ogen, niet te veel maar zeker ook niet te weinig.


Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen