apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Salaris       Consuminderen       Bijverdienen       Wonen       Budgetbeheer       Mijn verhaal    

Leef goedkoper: deel je woning

Een relatiebreuk brengt meestal grote veranderingen op het vlak van wonen met zich mee. En voor vele singles zal het lijken alsof je alleen maar kan inboeten in vierkante meters en comfort. Maar er zijn oplossingen.Als koppels uit elkaar gaan, moet er verhuisd worden. Soms verkiest een partij in het echtelijk huis te blijven wonen. In het belang van de kinderen bijvoorbeeld. Anderen beslissen om het gezamenlijk huis te verkopen of te verlaten waarna beide partijen naar een nieuw onderkomen op zoek moeten.

Vele alleenstaanden zijn er van overtuigd dat ze het dan met minder zullen moeten stellen. Het feit dat ze nog slechts hun eigen salaris hebben om op terug te vallen in combinatie met de gestegen woningprijzen, maakt deze visie niet ongegrond.

Ook voor de partij die beslist in het gezamenlijk huis te blijven, bestaat de kans dat het financieel moeilijker wordt. Ook hier is er – in de meeste gevallen – nog slechts een loon dat binnenkomt, terwijl de kosten er niet op verlagen. Je zou over minder je hoofd breken.

Samenhuizen is goedkoper

De crisis, het aantal echtscheidingen dat blijft stijgen, een nieuw ecologisch bewustzijn zorgen echter voor een interessante kentering in het woonpatroon. Zelfs bij ons, Belgen, die met een baksteen in de maag geboren worden. Uit het Iliv trendrapport 2013 van het Kenniscentrum over het belang van thuis, is gebleken dat 32% van de Bel....

Lees verder       UW REACTIE

Een hypothecaire lening afsluiten

Er zijn mensen die je het op alle mogelijke manieren zullen afraden. Toch is het mogelijk om als single een huis te kopen. Wat goede raad op een rijtje.

De eersten die niet staan te springen om jou – als single – een huis te zien kopen, zijn de bankiers.

Sinds de bankencrisis, geven de meeste financiële instellingen veel minder makkelijk hypothecaire leningen en worden de geleende bedragen ook beperkt. Aangezien jij over slechts een salaris beschikt om terug te betalen, zien ze een risico. Bovendien worden er door de meeste banken ook extra verplichtingen opgelegd.

Het aangaan van een schuldsaldo- of een brandverzekering, bijvoorbeeld. Dingen die bij de bank meer kosten dan bij andere specialisten. Maar omdat het bezit van een huis hoe langer hoe meer als een soort pensioenpijler wordt gezien, mag je je als single niet te snel laten afschrikken.

Hoeveel kan je afbetalen?

Je kan dat door een bankier laten berekenen, maar je doet er goed aan om het eerst voor jezelf uit te maken. Zo kan je beslagen bij de professionals aankloppen.
Op internet zijn er voldoende sites te vinden waar je dat mi....

Lees verder       UW REACTIE

Een huurcontract voor samenhuizers

Door samen een woning te huren zou je tussen de 25 en 40% op een huurbudget kunnen besparen. Een flinke opsteker, maar zorg ervoor dat het ook juist zit met de kleine lettertjes.

Volgens een enquête van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) huurden in 2010 zo’n 300.000 Belgen samen een woning.Maar de crisis, het stijgend aantal singles, een groter ecologisch bewustzijn en de wetenschap dat je behoorlijk wat geld kan besparen door samen te huizen, maakt dat dit een groeiende manier van wonen is.

Samenhuizen is niet meer uitsluitend voor studenten. Het wordt gezien als een wapen tegen de eenzaamheid, een waarborg voor meer veiligheid, een manier om te waken over het welzijn van bejaarde ouders, enz.Door samen een woning te huren zou je tussen de 25 en 40% op een huurbudget kunnen besparen. Een flinke opsteker, maar zorg ervoor dat het ook juist zit met de kleine lettertjes.

Volgens een ....

Lees verder

Reacties:

-------------------------
Ik ga mijn huis verhuren aan drie personen. Ik zou graag een voorbeld van een contract type 2 waar de verschillende samenwoners tekenen bekomen. Kan u mij zo n voorbeeldcontract bezorgen.

Met vriendelijke groet ...
      UW REACTIE
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen