apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Van Anne tot Zora       Gastschrijver       Rika Ponnet                   Forum    

Wat vrouwen denken over mannen

“Vrouwen denken graag dat mannen qua gevoelsleven de diepte hebben van een flatscreen"
Ik ga vaak naar de Wibra voor goedkope spulletjes.
Maar laatst kwam ik er buiten met… een boekje voor een prikje, in het koopjesrek.

Vluchtig doorbladeren toonde aan dat het geen flauw gedoe was. Ik geef u maar een paar losse flodders, maar ik verzeker u, de Nederlandse Daphne Deckers lezen is voor zowel man als vrouw leerzaam.

Het enige minpunt is dat de uitgever de boekjes bijzonder slordig heeft samengesteld, met te veel dubbele cursiefjes in de aparte boeken. Lagen ze daarom bij de koopjes?

Pittige dame
Ik ben achteraf nog extra boekjes van DD gaan bijhalen want dat is een bijzonder pittige en belezen dame . Een pracht van een vrouw, ex-model en presentatrice, gehuwd met tennisser Richard Krajicek. Zonder kapsones en eentje die ongegeneerd durft te praten over de verschillen tussen karakters en over een breed scala menselijke fenomenen - van neuspeuteren tot wat er zoal tussen haar tandenbeugel bleef plakken…
Ik lag zelf, als geroutineerd single, vaak in een deuk. Van grimlachjes tot ronduit dolle pret.

Man, vrouw en… hormonen

Zoveel eerlijke, soms ontroerende en treffende anekdotes. Over man, vrouw (en haar opspelende hormonen), kind en gezin. “Reset je relatie heel af en toe”, net als je computer. Hoe waar!

Maar goed, het gaat hier nu vooral over…
Vrouwen, maar vooral over mannen en hun kleine trekjes!
Nu hoor ik u al zeggen: “Weeral over mannen, moet dat nu echt?” Geen nood, het blijft allemaal lief maar bijzonder herkenbaar: waarbij ook de dames veel bijleren over hun illusies en kleine kantjes zoals onze “Eierstokpaardjes”, bijv. dat we vinden dat we het huishouden altijd zo veel beter doen dan onze mannen en kids, en dan later klagen dat ze niet meer mee willen helpen.


Grappige stukjes over haar idool, een snurkende Richard Gere.

Of een soort Duitse mannencrèche waar vrouwen tegen betaling hun man dumpen als ze rustig willen gaan winkelen. De heren vinden dat niet erg want ze krijgen in de ‘Mannentuin’ biertjes, stoer voedsel, verschillende computerspelletjes en natuurlijk… voetbal! Er is ook mogelijkheid om DIY lessen te volgen.

Maar, merkt Deckers fijntjes op: enkel boren en timmeren. Want “doe zelf de was” of “doe zelf de boodschappen” hoort er niet bij. Overigens vermeldt ze een studie die vond dat man en vrouw gemiddeld na 72 minuten winkelen ruzie krijgen – wat me nog meevalt!

Leerzaam zijn zeker haar overwegingen over de nieuwe problemen rond communiceren in het cybertijdperk. Als iemand niet terugbelt als je na een blind date iets hebt ingesproken op zijn antwoordapparaat. Wanneer mag je volgens de ‘dating etiquette’ terug sms-en of bellen zonder voor een stalker door te gaan?

De Tochtstrip
Ik hield van haar stukje over de verschillende manieren van tongzoenen.
Bijzonder herkenbaar gecatalogeerd volgens hoofdtechniek, stunteligheid, adem-loosheid, lebberigheid of vasthoudendheid: De Staafmixer, De Buitenboordmotor (flinke sponsbeurt van neus tot kin), De Tochtstrip of De Deurmat.
Dat deed me meteen denken aan mijn eerste kus. Die smaakte aan de overkant naar net gegeten chocolade en dat was niet sexy, bah!

Na het succes van haar eerdere columnbundels komt Daphne Deckers nu met Manlief, waarin zij haar beste columns over mannen, seks en relaties heeft gebundeld. Op haar bekende humoristische wijze bespreekt Deckers een breed scala aan onderwerpen, zoals... ...seksuele fantasieën:

De favoriete seksuele fantasiefiguur van mannen?

Dat blijkt de verpleegster te zijn.
Op de tweede plaats komt het kamermeisje en op de derde plaats de stewardess.

Verzorgen, zuigen en bedienen: de mannelijke belevingswereld in een notendop. ...de fascinatie van vrouwen voor mooie handtassen:

Er zijn verschillende overeenkomsten tussen een goede handtas en een goede man.

Je wilt er liefst één met veel inhoud en een uiterlijk dat jaloezie oproept bij andere vrouwen:

Als de klep niet meer dicht wil en hij begint te plakken of uit te zakken, is er ieder seizoen weer een nieuw model. ...

De (mis)communicatie tussen mannen en vrouwen: Voor een man is een gesprek een soort Scrabble: als de ander iets zegt, moet hij daar min- stens met de dubbele woordwaarde overheen.


Anne

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen