apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

De valstrik

Een drietal jaar geleden waagde ik me voor het eerst op een commerciële datingsite. Ik was al enkele jaren gescheiden, de kinderen werden groter, en ik achtte de tijd rijp om opnieuw een relatie te beginnen.
Via een vriendin schreef ik me in op een zeer populaire datingsite.


In het begin was het heel spannend, best wel opwindend ook. Elke avond was het vol hoopvolle verwachting uitkijken naar de berichtjes in mijn mailbox. Ik genoot ook van de aandacht, en vond het geweldig om te kunnen “profiel-zappen”. Geen verplichtingen, alles was mogelijk.

Maar mijn poging om op dergelijke manier een romance te beginnen, draaide uit in tot een ware nachtmerrie.

Als vrouw is het heel gemakkelijk om aandacht te krijgen

Maar de kick van de aandacht ging over. Na een tijdje vond ik het vervelend dat de meeste mannen opde datingsite oppervlakkig waren, of met oneerbiedige voorstellen aankwamen. Geen probleem dacht ik, het is slechts een kwestie om het kaf van het koren te scheiden. Ik wou ook niet te oppervlakkig zijn, en zocht naar een partner met “inhoud”.

Toen leerde ik hem kennen, een rijpere man, met een goede opleiding, van goeden huize en met heel veel menselijk inzicht. Na eerst voorzichtig aftastend berichtjes met mekaar te hebben gewisseld, begonnen we langere mails te schrijven. De mails werden telefoontjes, hij belde me bijna dagelijks op, en we konden uren met elkaar praten.

Hij deed zich voor als een man van de wereld

Hij vertelde dat hij een eigen bedrijfje had, en hij stelde me voor om bij hem te komen werken. Toen was ik nog redelijk goedgelovig, maar mijn baan opgeven vond ik toch wel drastisch.

We spraken na enkele weken voor het eerst met elkaar af. De dates met hem waren leuk, en ik vond hem een verstandige man. Maar het ontging me niet dat hij niet steeds aandachtig naar me luisterde als ik mijn verhaal deed.

Hij veranderde vaak onmiddellijk van onderwerp.

Meestal begon hij over geld. Dan had hij het over een rechtszaak waar hij bij betrokken was, over een klacht die hij had ingediend, over geld dat hij nog tegoed had. Ik vond het wel wat vreemd, maar stond er nog niet echt bij stil. Pas toen na een etentje zijn kredietkaart werd geweigerd, begon het me te dagen dat hij wel eens in slechte financiële papieren zou kunnen zitten. Ik begon allerter te worden voor kleine signalen om antwoord te krijgen op mijn vraag.

Na de derde ontmoeting kreeg ik ’s anderdaags een mail van hem. Daarin vroeg hij me of ik hem 5000 Euro kon lenen. Hij deed het voor als een zakelijk voorstel. Natuurlijk wist ik dat ik hem dat geld niet moest geven.

Ik was ook beledigd omdat hij geprobeerd hadom mij te manipuleren.

Ik nam het besluit om alle contact met die man abrupt te verbreken. Maar hij bleef me bellen, stuurde me mails, liet ongewenst bloemen leveren… Eerst nog vriendelijk allemaal, maar toen ik duidelijk te kennen gaf dat ik hem afwees, begon hij me te beledigen, en zelfs te dreigen.

Vanaf toen werden het bange uren. Ik kende geen rust meer, het was steeds bang afwachten op zijn volgende zet, ik had immers geen idee tot wat hij toe in staat was. Maar het was duidelijk dat hij een gestoord gedrag vertoonde. Hij kende mijn adres, wist waar ik werkte, wist mijn ouders wonen en begon een ware lastercampagne te voeren.

Ik besloot het er niet bij te laten, en heb hulp gezocht. Eerst heb ik melding gedaan bij de politie, en op hun aanraden heb ik nog afgezien van een klacht om te vermijden dat bij hem de stoppen zouden doorslaan. Maar hij is pas gestopt toen ik een klacht tegen hem heb ingediend.

Het is gelukkig nog goed afgelopen

Buiten een nare ervaring ben ik er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Ik had besloten me om niet te laten bang maken en ik heb teruggevochten. Ik had al het bewijsmateriaal (mails naar het werk en thuis, levering van de bloemen, ingesproken tekstberichten) verzameld.

Ook ben ik met wat opsporingswerk op het internet te weten gekomen dat ik niet zijn enige slachtoffer was. Ik heb contact opgenomen met nog een aantal mensen die het dupe waren geworden van zijn lastercampagne, en heb op die manier enkele getuigenissen verzameld.

Jammer genoeg zit die man nog steeds op meerdere datingsites

Op zoek naar zijn volgende slachtoffer.
Mijn broer had me nog gewaarschuwd, die mannen die uren achter hun computer zitten, die deugen niet. Meestal toch

Els
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Vind jij, als single, de zomermaanden de vervelendste tijd ?

Samen leven, zou het je nog lukken ?

Online datenTesamen