apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Op reis als single

Er toch tussenuit als single ondanks een beperkt budget

Alleen zijn is niet alleen op sociaal vlak soms moeilijk maar vandaag de dag ook financieel dikwijls niet te onderschatten. Als we huurprijzen bekijken van appartementen of woningen, dan zien we dat deze meer en meer de pan uit swingen.

Ook een eigendom kopen is als alleenstaande allesbehalve evident want zonder eigen inbreng willen de meeste banken absoluut niet meer mee.
En toch heeft men het als single ook af en toe eens nodig om “er uit te zijn”.

Ja, men kan een dagje naar de kust gaan of een overnachting in de Ardennen boeken maar uiteraard is dit net zo snel voorbij als het begonnen is. Reizen voor alleenstaanden is dus niet altijd evident maar toch zijn er mogelijkheden om dit te doen, ondanks een vaak beperkt budget.

Wikken en wegen
Eerst en vooral moet men in zo’n geval echt alle sites gaan afschuimen om de diverse mogelijkheden te bekijken. Het zal misschien uren kosten van iemands kostbare tijd maar daar staat tegenover dat het uiteindelijk toch zal lukken om er “eventjes” tussenuit te knijpen zonder dat u de maanden erna honger moet lijden. Via de sites van touroperators kan men zeer gemakkelijk een reis boeken die volledig georganiseerd is. Uiteraard heeft dit ook allemaal zijn prijskaartje want iedere hand die gelegd wordt aan uw reis, en dat zijn er in dat geval zeer veel, moet geld verdienen.


Het is dus zeker niet onverstandig zelf alles te boeken via het Internet. Het enige nadeel hierbij is dat men zelf moet zorgen voor alle vervoer, ook dat van de luchthaven naar het hotel. Hier is vooraf een prijs afspreken met de bestuurder zeer belangrijk want in bepaalde landen maken ze daar echt misbruik van.

Opgelet voor fictieve aanbiedingen
Ook goed nagaan of de aanbieder wel degelijk bestaat is belangrijk. Er zijn de laatste maanden al veel verhalen opgedoken van mensen die een voorschot of zelfs een volledig verblijf betalen maar uiteindelijk nooit op reis kunnen vertrekken door het feit dat de verblijfplaats gewoon niet bestaat. Bovendien moet men ook de vluchturen van het vliegtuig in de gaten houden op de dag van vertrek want deze kunnen soms wel eens gewijzigd worden. Als u dan reist met een touroperator, dan brengen die iedereen op de hoogte maar als dit niet het geval is, dan is het allemaal noodzakelijk dat je dit zelf doet.

Uiteraard zijn dit echter zaken die je niet echt nodig hebt om een leuke reis te hebben. Het is in feite een deel van het luxepakket maar het prijskaartje ervan is dan ook relatief hoog. Hetzelfde geldt voor de vluchten. Ook hier kan men weer heel wat besparen door zelf een vlucht te zoeken en te boeken dan dit te laten doen door een touroperator.


Vele singles kiezen ervoor om een tijd te sparen en dan hun langverwachte reis of trip te boeken. Uiteraard heb je dan nog meer plezier aan je reis, wetende dat je er zo lang voor moest sparen.

Zoek een reispartner: stukken goedkoper!

Het is algemeen bekend dat reizen met twee dikwijls goedkoper uitkomt dan alleen reizen omdat men dan geen supplement moet betalen voor de kamer. Wie namelijk alleen op een kamer wil betaalt in vele gevallen een hoger bedrag.

Dit zorgt ervoor dat men eigenlijk goedkoper kan reizen als men met twee is. Uiteraard hoef je daarom niet altijd een relatie te hebben met iemand om ermee op reis te gaan.

Een goede vriend of vriendin kan dé perfecte reispartner zijn en wie weet vertrek je als vrienden en keer je terug als...

Reizen voor singles


Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen