apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Veilige datingsites

Met de feestdagen gaat men traditioneel naar familie en vrienden. Voor veel alleenstaanden is dat iedere keer een confrontatie met hun alleen-zijn.

Naargelang de eenzaamheid knaagt stijgt het aantal inschrijvingen op datingsites.Het is vooral de anonimiteit van internet en het laagdrempelige dat velen over de drempel helpt.

Tenslotte blijf je daar veilig anoniem zolang je dat zelf wil en zefs met een valse naam inschrijven is geen probleem, geen kat die het controleert.

Tot je ineens beseft dat het droomprofiel niet klopt
Tot je doorhebt dat die ideale partner die je daar zag misschien ook niet is wie hij/zij beweert te zijn. En misschien is het hele profiel wel een verzinsel. Je hebt eigenlijk geen flauw idee wie je kan vertrouwen. En dan vraagt een mens zich af in hoever die intenet datingsites wel veilig zijn.

Background-check op je toekomstige

In de verenigde staten hebben datingsites de oplossing gevonden voor dit probleem. Verschillende sites bieden hun leden nu een background-check aan. Een basic opzoeking heb je al voor 10 dollar.

Zo biedt bijvoorbeeld valimate.com een ipad applicatie aan waarme je heel eenvoudig kan opzoeken of je date een crimineel verleden heeft. Gewoon een foto mailen samen met zijn/haar vermeende naam en klaar is kees.

Er wordt ook gezocht of je potentiele partner wel degelijk single is. Naar veroordelingen voor sexuele feiten en alle mogelijke informatie over zijn bezittingen, financien en krediet status. Verder zijn werkgevers, commerciele belangen en zijn commerciele verleden.

Klinkt goed zou je zeggen.
Nee toch niet, het probleem is dat niet alle staten meewerken en de archieven niet altijd up-to-date. Het kan dus best zijn dat iemand met een perfect rapport toch een en ander heeft mispeutert. En je een vals gevoel van veiligheid krijgt.

En wat met de veiligheid in Vlaanderen

In elk geval niet zoals in de US. Onze privacy wetgeving belet dit soort opzoekingen. Zelfs het simpele feit of iemand gehuwd staat niet meer op het paspoort en de administratie geeft die info nooit vrij.

Wat een Belgische datingsite wel kan doen is de identiteit controleren aan de hand van de betalingsgegevens. Maar dan is het noodzakelijk dat er betaald wordt via overschrijving. Want bij creditkaart betaling controleert de bank enkel of er voldoende geld is, anders niets. En stuurt daarna een Ok naar de site.

Dus alleen via overschrijving en manuele controle heb je zekerheid van identiteit door betaling. Het ideaal is controle met kopij van paspoort, dan is ineens ook de leeftijd bevestigd.

Is al die controle eigenlijk wel nodig, is het niet wat paranoi?
De Amerikaanse datingsites geven aan dat ongeveer 2% van de gecontroleerde leden een dubieus verleden bleek te hebben.

Over het aantal mensen-in-relatie die bij hen op zoek gaan geven zij geen cijfers bekend, maar het laat zich raden. Dus ja, enige voorzichtigheid is wel geboden in het belang van uw veiligheid.

Gezond verstand zegt dat iemand die iets te verbergen heeft meestal liever anoniem blijft.
Een degelijke controle heeft beslist wel zin.
Daarnaast gebruik je als single op vrijersvoeten best een beetje boerenwijsheid.
En wat gezonde achterdocht is ook nooit verkeerd.

Lees ook
Veilige datingsites

Overzicht tarieven datingsites
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen