apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Relatie na 50

Ik ben pas 52, geen oude man dus.

Nog steeds leer ik mensen kennen en breidt mijn vriendschapskring uit.Heb jij dat ook, dat jouw nieuwe relaties, eenmaal de 50 voorbij, sneller intens en diepgaand aanvoelen dan pakweg 15 jaar geleden?


Ik blijf me erover verwonderen.
Misschien ligt het aan de ervaring die we hebben opgebouwd, misschien aan een efficiëntere manier van leven. We hebben namelijk met de jaren sneller door wanneer iemand bij ons past. Als dat niet zo aanvoelt, gaan we er simpelweg niet in investeren.

Twee jaar geleden heb ik in onderling overleg met mijn toenmalige partner ons huwelijk beëindigd. Voor mij was dat voor de tweede keer. Ik, die als jonge man zweerde nooit te zullen scheiden en voor wie mensen die uit een echtscheiding kwamen ‘tweedehands’ waren.
Ondertussen weet ik al beter.

Het huwelijk is geen instituut voor jonge leeuwen. Een relatie aangaan en trouwen moet je doen als je tot de jaren van verstand bent gekomen. Wanneer is dat dan? Weet ik veel, dat hangt af van wie jij al geworden bent. Alhoewel 50 plus helpt beslist.

Volgens Friedrich Nietzsche, een bizarre filosoof van eind jaren 1800, moet de mens proberen een übermensch te worden.

Daaronder verstaat Friedrich een wezen dat zichzelf overstijgt en alle kwaliteiten die als goed en schoon kunnen worden beschouwd, in zich draagt. Een hele boterham, als je het mij vraagt.

Ik vermeld in de marge dat mijnheer Nietzsche zelf nooit in het huwelijksbootje is gestapt. Na één bec de gaz met ene jufrouw Lou Von Salomé hield hij langdurige relaties voor bekeken. Vervolgens werd hij niet oud genoeg meer om voldoende wijs te zijn en dus een huwelijksverbintenis aan te gaan. Het leven kan hard zijn.

Een nieuwe relatie op ‘oudere leeftijd’, zeg maar 50 plus, is een feest.

Laten we daarbij de groene blaadjes waar sommige oudere mannen zo dol op zijn
buiten beschouwing laten en een ontmoeting tussen twee mensen van
ongeveer dezelfde leeftijd voor ogen houden.

Beiden heb je al voldoende levenservaring opgedaan om te weten wat je wilt. Zelfkennis is namelijk de bron van alle wijsheid. O ja, er lopen mensen rond die zo vol zijn van zichzelf, dat er voor een ander nooit plaats zal zijn. Ook die groep valt uit de boot in onze analyse van een nieuwe relatie.

In de periode van twee huwelijken, waarvan er eentje 10 jaar en eentje 15 jaar standhield, leerde ik een kwarteeuw lang zoveel over mezelf dat ik nu eindelijk in staat blijk te zijn om me voor 100% goed te voelen bij een vrouw.

Waarschijnlijk komt dat door inzichten in wat belangrijk is in het leven en een relatie en de juiste manier om daarover te communiceren. Mijn nieuwe partner en ik komen beiden van plus eerdergenoemde 50 plus tweedehandsmarkt.

Een rommelmarkt is het allerminst, eerder een shop die "second life" zou kunnen heten. De vergelijking met kledij gaat nauwelijks op, maar toch ze is hier bruikbaar.

Stel je een kwaliteitsjas voor die je in zo’n winkel vindt.
1- De knopen die los zaten zijn al vervangen.

2-Slecht gestikte naden werden hersteld.

3-Povere kwaliteit van andere onderdelen ging.      genadeloos uit de markt.

Wat blijft er over?
Een aan de werkelijkheid aangepast kledingstuk, dat the test-of-time heeft doorstaan.

Hoe voelt het om iemand die al eerdere relaties doorleefde zo te bekijken? Misschien is het wel zoals met de vogels: beter één doorleefde jas om het lijf dan tien nagelnieuwe in de kast…

REACTIES:
Ik ben een sociale lieve vrouw van 1969 en zoek een lieve maar sterke man om elke dag met het idee "dit is een nieuwe dag en we maken het er beste van " mee op te staan.
Door Van Camp Erica uit Puurs


-------------------------

ik ben een wat oudere dame , onlangs leerde ik via site iemand kennen die 8jjonger is ,hij maakte daar geen bezwaar tegen integendeel ,hoog opgeleid jammer genoeg moet dit een discrete relatie blijven daar hij gehuwd is en een bekende persoonlijkheid ,er zijn afspraken maar ik ben jammer genoeg verliefd geworden op deze man ,ik weet dat het niet kan , maar soms voel ik me als een onbetaalde hoer om het zo uit te drukken kan iemand zich vinden in deze situatie , ik wil niet tesamen wonen , daar ik al lang alleen ben en het met deze man niet kan , maar ik voel me zo raar in deze situatie ik weet niet wat ik er aan heb kan iemand me helpen graag met raad groetjes mon

Door Monique uit Brugge
-------------------------
Een scheiding blijft een moeilijk gegeven. Zeker als er kinderen aanwezig zijn, is het beeindigen van de huwelijks- en dus gezinsrelatie een pijnlijke beslissing. Alle leden van het gezin gaan door een rouwproces.
Als beide ex-partners opnieuw een stabiele relatie kunnen opbouwen, keren de rust en de harmonie terug.
Zelf heb ik na 25 jaar huwelijk gekozen om mijn eigen weg te gaan. Daarbij was ik er rotsvast van overtuigd dat ik ooit een grote liefde zou ontmoeten. En zo is geschied! Intussen ben ik 5 jaar samen met mijn nieuwe partner en zijn er huwelijksplannen!
Altijd blijven geloven in jezelf en in de liefde!
Door Lena uit Lummen

-------------------------
Ik ben volledig akkoord. Ik ben 52 jaar oud na 24 jaar huwelijk en 25 jaar te samen, weet ik momenteel niet meer waar ik sta, wat zal de toekomst brengen, moet ik alleen verder, vertrouwen heb ik niet meer, zowel in mij dan de andere. Mijn dochter heeft 23 jaar en ze ziet er veel vanaf. Ik hoop dat er een beter daarna zal zijn maar veel hoop heb ik niet. Sterkte aan iedereen
Door Linda uit Genappe

-------------------------
Met een goed huwelijk van vele jaren achter de rug, is het niet makkelijk om na het verwerken ervan opnieuw te beginnen. Je probeert , maar mislukt , je voelt alles wegglijden , ,je voelt je oud , je bent oud , maar nog met zoveel levenskracht ! je wil die warme omhelzing , iemand die bezorgd om je is , ,je terug bemint voelen om samen verder oud te worden en alle levenservaring om te zetten in een prikkelijk gevoel van voldoening terug .
je voelt niet meer de kracht om u aan te sluiten bij verenigingen ,die al een lang bestaan leiden ,je voelt je er een vreemde en ga gauw de andere kant op , de veilige en zo gevaarlijke eenzaamheid
Door Paula C. uit Stekene


-------------------------
Mooi geschreven. Vrouw zijnde voel ik met de jaren een sterkere drang om meer op mijn strepen te staan dan vroeger het geval was. Ik ben altijd voor "liefde" gegaan en dat is geen klein bier. Zelfkennis is absoluut noodzakelijk en de bereidheid iets van jezelf te geven en bloot te leggen. Zoals ik het zie en nodig heb ben ik hier nog niet tegengekomen. Weinig mannen vinden zelfkennis belangrijk. Dus chapeau voor de schrijver. Ik wil en mijn partner kennen en mezelf. Anders ben je toch maar twee mensen die wat aanrommelen? Trouwens, door echt "in relatie" te gaan leer je veel over elkaar. Communicatie ja zeker. Over koetjes en kalfjes...maar vooral over wederzijdse motieven, je gevoel, verlangens, wat je raakt en wat je pijn doet en wat je nodig hebt...en zo veel meer. Een mens heeft vele lagen en van mij mogen al die lagen aan bod komen.Wat ik wel vaststel is dat met de jaren een soort "rust" alles intenser maakt. Jazeker.
Door Anna uit Lier


-------------------------
Beste,

Ik hoor het graag zon positief verhaal, het lijkt alsof alles altijd maar beter wordt met ouder worden : wijzer, slimmer, meer ervaring, meer zelfkennis enz...

Maar helaas is de werkelijkheid een stuk genuanceerder en zijn mensen niet zoals wijn die beter wordt met de leeftijd.

Een scheiding is volgens mij altijd een mislukking, beiden of een van beiden heeft onaanvaardbare fouten gemaakt waardoor een harmonieus samenleven zeer moeilijk wordt en het uiteindelijk ophoudt.

De echte verliezers echter zijn natuurlijk de kinderen die hier niet kunnen voor kiezen maar het moeten ondergaan.
Leuk die nieuw samengestelde gezinnen met kinderen van de ene en dan van de andere en misschien zelfs van beiden.
Je moet er maar aan uit geraken en ja een nieuwe partner is fun, lots of fun want uiteindelijk heeft iedereen toch het recht op zijn "eigen" leven en ja als niet iedereen dat fijn vindt dan is het maar zo.
Nog veel plezier, beste man.

Jaak
Door Jaak Warie uit Boortmeerbeek


-------------------------
Met deze man ben ik het volkomen eens ,ieder mens leert van zijn fouten,maar de fouten moeten langs beide kanten erkend worden, ook ik zit al met 2x met een stuk gelopen relatie,2x gedacht dat is de man bij wie ik wil blijven, maar de liefde moet van 2kanten komen,want is dat niet dan mag men nog zo zn best doen om de relatie te laten lukken , als het hart naar iemand anders gaat ,lukt het nooit ondanks je eigen goede eigenschappen mvg
Door Van den Bossche Daisy uit Deurne 2100

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Misschien is het wel zoals met de vogels: beter één doorleefde jas om het lijf dan tien nagelnieuwe in de kast… ''Tesamen