apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Single with children

Als je geluk hebt, loopt er ook nog ergens een papa rond die in hetzelfde schuitje zit. En interesse heeft in een alleenstaande moeder. Het nadeel ervan is dat je de kinderen moet delen.

Het voordeel ervan is de tijd die je aan jezelf kan spenderen.


Maar een nieuwe serieuze partner merk je niet snel op terwijl je met een volle kar en twee joelende kinderen door een supermarkt rent, roepend dat er geen snoep en speelgoed gekocht zal worden en hopend dat het niet te druk zal zijn aan de kassa’s.


Als je echt helemaal op jezelf bent aangewezen met één of meer van die schattige bengeltjes is het vaak zoeken of er op het einde van de maand nog ergens wat budget is overgebleven voor een babysit, om dan met een zwaar gemoed en enig schuldgevoel een stapje in de wereld te zetten.

Natuurlijk is dat schuldgevoel nergens voor nodig
Want de kinderen zijn in goede handen en een vrolijke mama is zoveel beter dan ééntje die het allemaal niet niet meer ziet zitten. Maar als het op onze kroost neerkomt, zijn we niet altijd even logisch.

Maar uiteindelijk lukt het ons om eens op stap te gaan. Kinderen bij babysit of ex-partner achtergelaten en een leuke date versiert. Een eerste moeilijkheid is het loslaten van de kinderen. Ze zijn er dan fysiek niet bij, maar vaak spoken ze een hele avond door ons moeder hoofd waardoor een diep gesprek wel erg moeilijk wordt.

Ook talloze telefoontjes tussendoor om even te horen hoe het allemaal aan het thuisfront gaat, maken de sfeer er niet romantischer op. En telefonisch je gezag laten gelden, geeft enkel de indruk dat jouw kinderen echt ontzettend moeilijk zijn en schrikken een mogelijke partner vaak af. Of de date heeft zelf kinderen en je vraagt je af of je er wel goed aan doet iets te beginnen met iemand die jouw gezin in één klap zal bombarderen tot een ‘groot’ gezin.


Als je kinderen al wat ouder zijn
Dan loopt het vaak wat minder stroef en is er ruimte voor een nieuwe relatie, een privé-leven, een uitgaansleven, nieuwe vrienden en hobby’s. Maar wie peuters, kleuters of kinderen in de lagere school heeft rondlopen, weet dat die zaken geen evidentie meer zijn. Ook ben je zelf misschien wat kieskeuriger geworden. Je bent ten slotte niet meer enkel op zoek naar een partner. Je zoekt, al dan niet bewust, iemand die ook een goede ouder zal zijn voor je nageslacht. Iemand die jou volgt als het op opvoeding neerkomt. Iemand die je verantwoordelijkheden kan delen.


Je weet het "Alleenstaande moeder met kinderen " is niet altijd makkelijk, zeker niet als je graag een nieuwe liefde ontmoet. Maar het is ook niet onmogelijk, de grote liefde kijkt namelijk niet op een mensje meer of minder.

REACTIES:
IK ben een alleenstaande moeder van twee prachtige dochters van 4 en 6 jaar en ben 1 jaar gescheiden van mijn ex. Hij heeft mij gedumpt voor zijn collega. Op het werk heb ik iemand leren kennen die enorm lief grappig knap intelligent en medelevend is. We zijn al enkele keren weggeweest maar voel dat ik niet klaar ben voor een nieuwe relatie. Mss is het bindingsangst? De schrik om mijn dochters hierbij te betrekken? Maar ik kan ook geen afstand van hem nemen. Nu zit ik met mezelf in de knoop... Zie ik die man echt graag? Of is het terug de schrik om alleen te vallen? Ik weet het echt niet. Kan iemand mij raad geven?
Door Sandra uit Elewijt


141.135.80.121

-------------------------
Kort na de scheiding had ik schrik voor het alleen zijn maar na een tijdje waren de kinderen voor 80 percent van de tijd bij mij. Ik heb geen tijd om alleen te zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik er ook nog een vriend zou bij nemen ... Mijn kinderen beweren nochtans dat ze het super zouden vinden als de mama een vriend heeft maar hij moet wel aan hun voorwaarden voldoen ... anders zouden ze het hem nogal moeilijk kunnen maken ... ik voel me ook niet echt vrij om te kiezen dus ... heb dus maar gekozen voor het gemakkelijkste ... alleen blijven.
Door Gil uit Brugge


-------------------------
IK ben Johan ongehuwd geen kinderen ik zou graag een vrouw leren kennen die kindjes heeft IK zou daarvan niets maken Als ze mij zou maar aanvaarden als de vriend van hun mama

Want alleen zijn is ook maar triestig en nooit geen liefde krijgen en geven en niet eens kunnen knuffelen Het moet daarvoor geen sex zijn

Door Johan uit Kemmel


-------------------------
Heel herkenbaar ... ben een gescheiden papa die gekozen heeft voor co-ouderschap en dit met 5 kids huidige leeftijd tussen 9 en 18 jaar !

Kiezen voor een relatie denk dat ik die kelk aan me zal laten voorbijgaan. Niet dat ik het nog niet heb geprobeerd maar heb er geen positieve ervaringen mee. Mijn kidsweek is super belastend voor een eventuele relatie en je kan moeilijk van vriendin verwachten dat ze een weekje on hold staat he !

Blijf het er wel erg moeilijk mee hebben. Zoek helemaal geen vervangmama de kids hebben een mama maar een goeie vriendin voor de papa want mis wel heel erg het partnerschap het samen-leuke-dingen-doen de genegenheid van een madam ...

Maar voel me niet echt vrij om te kiezen want voelt altijd heel bedreigend aan naar de kids toe ! Herkenbaar hoop ik want dan ben ik niet alleen die ermee zit en voelt dan al wat makkelijker aan

Jongste dochter is nog maar 9 dus heb ik nog een aantal jaar te gaan maar geef de moed niet op. Ondertussen heb ik wel al een aantal nieuwe vriendinnen maar is niet hetzelfde zunne
Door Patrick uit Halle

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Praten is de verstandige weg

Tips om een dating mislukking te voorkomen

Zekerheid bestaat niet… of toch?Tesamen