apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Krijgen of geven, het is steeds bijzonder

Soms heb ik echt heldere momenten en dan komen allerlei gedachten opzetten.

Liefde is iets bijzonders, dacht ik, een beetje zoals geld: als je ze niet kunt delen (of uitgeven of weggeven) dan ben je er niets mee.
Stel je een goed gespekte bankrekening voor, maar je bent gierig of angstig en je krijgt het niet over je hart om dat bedrag te zien dalen, met andere woorden: je geeft niets uit. Wat ben je dan met dat geld?

Misschien geeft het je zekerheid, maar wat is dat dan, zekerheid?
Het is een cliché en hoe je ze ook draait en keert, clichés dragen haast altijd waarheid in zich.
Er zijn in het leven maar drie zekerheden:

1. Je bent geboren
2. Je leeft nú
3. Je zult ooit sterven

De rest is onzeker. Je kunt plannen maken, maar je weet niet wat straks, morgen of volgende week brengt. Alleen gisteren en vorige week en dus je hele geschiedenis is zeker, daar valt niets meer aan te veranderen.

Het gevolg van die alom heersende onzekerheid kan rust zijn. Het besef dat je niet zo hard naar zekerheid moet zoeken omdat je er toch geen vat op hebt. Weeral een grote zorg minder… Alleen het NU telt, want straks… De grootste constante in het leven is de verandering.

Terug naar geld en liefde. Wat ben je met liefde als je ze niet deelt, net zoals je dat met geld doet? Liefde is niets waard als je ze niet uitgeeft.

Wat doet die gedachte met jou? Misschien ben jij iemand die bang is om nog liefde te geven, door een stukgelopen relatie en een grote ontgoocheling. Misschien ben je tot een vastlopend besef gekomen dat je beter geen liefde meer in de waagschaal legt omdat je dan ook niet ontgoocheld kunt worden.

Dat klopt, maar no risk, no fun. Wat mis niet allemaal door je af te sluiten van de grootste bron van het leven? Liefde is het risico waard en een ontgoocheling leert je veel over jezelf, niet over die ander. Hoe zou het zijn om even de gedachte in je hoofd toe te laten dat alleen jij verantwoordelijk bent voor de gevoelens die jij hebt?

Je hoort zo vaak zeggen: ach, ze kan zo’n smerig beest zijn, die liefde. Hoe meer ze groeit, hoe groter de pijn als ze verdwijnt.

Het heeft zoveel met verwachtingen te maken. Hoe zou het voor jou zijn om zonder verwachtingen jouw liefde uit te delen? Dat wil zeggen: niets verwachten en alleen maar geven, waardoor je ook niet ontgoocheld kunt worden.

Ik wens het jou van harte toe: een leven vol liefde, zonder verwachtingen en met grote dankbaarheid en geluk om wat je aan liefde krijgt, zomaar…
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Zekerheid bestaat niet… of toch?

Ontrouw

Happy singlesTesamen