apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Lat relatie

Latrelaties of de kunst van het honger lijden.


Volgens de Nederlandse schrijver Maarten ’t Hart rijmt huwelijk op gruwelijk en is de belangrijkste voorwaarde voor een goed huwelijk niet samenwonen.

Als je zijn stelling aftoetst aan de realiteit, dan zie je iets anders. De meeste stellen zijn getrouwd of wonen onder hetzelfde dak. Je moet al flink blind zijn om niet te zien dat de hoogdagen van het instituut huwelijk achter ons liggen. Hoeveel van jouw bevriende koppels zijn na 10 jaar nog samen, in het huwelijksbootje of niet?

Eerlijk zijn in je relatie

Het is een basisbehoefte van de mens om graag gezien te worden.
Een relatie lijkt daarvoor geknipt, maar blijkbaar komt de mot er gauw in. Ons spiegelen aan 50 jaar geleden, waar paren levenslang bijeen bleven, soms kost wat kost, is zinloos want vandaag is vandaag. De drang om het samen met iemand anders tot het graf goed te hebben is gebleven, maar de invulling is veranderd. Waarschijnlijk zijn we eerlijker geworden en hebben we geen zin om decennia lang tegen onze zin te blijven zeggen ‘ik hou van je’. Dat zo’n openhartige houding problemen meebrengt weten we allemaal. Wat als er kinderen zijn? Van partner veranderen is meteen niet meer zo evident.

Toch hoeft scheiden of walgend samenblijven geen keuze tussen de tering en de pest te zijn. Het komt er in het leven op aan om achter je keuze te staan en niet je tijd te verliezen met kniezen om wat voorbij is.

Een lat-relatie of kreeft eten

Hoe zou het zijn – in de veronderstelling dat dit je lievelingskostje is- om elke dag kreeft te eten? Of twee keer per maand kerstavond te vieren? Of elk uur een orgasme te krijgen? Hoe snel zou je niet zeuren: weeral van dat?
Trek die gedachte eens door naar een relatie, waar je net zo’n verwachting van hebt als van een lekker stukje kreeft. Krijg je er dag in dag uit, honger of niet, mee te maken, dan ga je er gauw van balen.

Vandaar de idee om een goede relatie minder alledaags te maken en als een zeldzaam goed te beschouwen.

Grote geesten beweren dat verlangen rijker is dan hebben. Misschien hebben ze gelijk, op voorwaarde dat de hunker niet té lang duurt.

Naar verluidt was er eens een boer die wou besparen op het voer voor zijn ezel. Op half rantsoen bleef het beest werken, dus bezuinigde de man nog eens de helft weg. Het ging nog een paar dagen goed en dan lag de ezel verhongerd dood. Conclusie van de boer: ‘Verdorie toch, net nu hij zijn nieuwe dieet gewoon was…’

In een latrelatie, ‘Living Apart Together’, kun je die hunker doseren

lat Niet eenzijdig zoals de boer in het verhaaltje. Je zoekt het moment waarop je allebei zin hebt om aan tafel te gaan voor je gaat eten.

De kunst bestaat erin het genot waarnaar je beiden verlangt (gezellig samenzijn) even uit te stellen. Wie dat kan, leeft bewust en vergeet de waarde van de relatie niet.

Snoepjestest voor je relatie?

Er bestaat een primitieve intelligentietest voor kinderen, de snoepjestest. Hij is een goede indicator voor de toekomstige attitude van het jonge grut. Wie in het leven de bevrediging van zijn behoeften kan uitstellen, scoort later maatschappelijk beduidend hoger dan de rest.

Het gaat zo. Zet minstens 3 kinderen rond een tafel en leg voor elk een snoepje neer. Zeg dat je eventjes weg moet en dat wie zijn snoepje niet op heeft als je terug komt, een tweede krijgt. Loer nu door het sleutelgat en kijk wat er gebeurt…

Jammer dat er geen snoepjestest bestaat om je toekomstige relatie te evalueren. Hongerig blijven is de boodschap.

Lees ook: Waarom geen lat relatie?

REACTIES:

Een lat-relatie is voor veel mensen die lang alleen zijn geweest
het beste,maar je moet dan wel de juiste vinden ,iemand die er voor open staat
Door Rosette uit Asse


-------------------------
L.A.T. of samenwonen. Heb het allebei al meegemaakt. Het gaat om de diepte van het liefdesgevoel voor elkaar. Als het op wachten en verlangen aankomt, ben je als een kind bezig in een relatie, dat wacht op een beloning. Dat is hunkeren en leidt tot afhankelijkheid? Liefde is de basis van een goede relatie en vooral vertrouwen. Je kunt samenwonen en toch geen contact voelen met je partner...Of je kunt "latten" en je toch erg verbonden voelen. Het is niet de uiterlijke vorm die een relatie beinvloed. Veel meer de gevoelens en inhoud van beide partners. Als je kunt en durft zeggen "Ik zie je graag" en wil daarom het beste voor jou en wil daarin bijdragen...als je elkaar wil laten groeien en verlangt om elkaar te helpen en te steunen...als je open bent dan denk ik dat de voor u geschikte vorm wel op een spontane manier te voorschijn komt. Een relatie kun je niet door theorien laten beinvloeden, dat is gevaarlijk. Hoe unieker je samen zijn is hoe leuker. Je moet er beiden een beter mens van worden...En ja, ik kan goed een ander in mijn omgeving verdragen, als er liefde uit mijn hart stroomt.
Door Anna uit Lier


-------------------------
tijd om te genieten he...sta wel op een trouwe partner die als het echt klikt meer en meer samen wil zijn!
Door Anne uit Putte

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen