apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Besparingstips voor je reis

Paasvakantie, zomervakantie, lang weekend… u wil er even tussenuit.
Verwacht géén mirakels: het is droevig gesteld met het reisaanbod voor singles.

Wie niet met een club of eigen kliekje weg kan, betaalt vaak een pak meer voor een pak minder comfort: kamer zonder zicht en zo.
Ergens is een supplement natuurlijk logisch, omdat u in uw uppie een hele kamer bezet , echte single kamers zijn immers zeldzaam. Toch blijven veel suplementen belachelijk hoog.
U eet tenslotte geen twee ontbijten op per ochtend!

Natuurlijk bestaan er reizen voor singles, ook in België.
Een eenvoudige zoektocht op ‘single reizen België’ geeft heel wat ‘hits’. Nederlandse bedrijven die er even onze markt bij pikken, ofwel vriendenclubjes van alleenstaanden, ofwel een aanbod voor jonge mensen, of sportief getint, ofwel een hogere prijsklasse. . .

In zuinig Nederland kan de eeuwige celibatair wel redelijk geprijsde reisjes boeken met een mooi aanbod busreizen, net als in Engeland. Een oplossing voor wie een aardig mondje Engels spreekt, ten slotte is de Eurostar snel en goedkoop.

Check voor u boekt of het wel degelijk om een bona fide bedrijf gaat. U zou de eerste niet zijn die gepakt en gezakt op een Nederlandse of Britse reisbus staat te wachten… die nooit komt. Of zonder geldig vliegtuigbiljet. Het bedrijf met de ronkende aanbiedingen en de elegante website zit dan al lang met uw centen in Hongkong of Macau.

Kamer delen of niet delen, dat is nog de vraag
Een simpele oplossing is natuurlijk op stap gaan met een gelijkgezinde of met een groep. Hou er wel rekening mee dat een kamer delen met iemand die u amper kent, niet altijd vlotjes verloopt. Bij mij is de succesratio ongeveer 1 op 4, dat betekent dus bedroevend weinig slaap!

Op een zekere leeftijd snurken zowel veel dames als heren er luchtig op los, nachtelijk toiletgebruik of territoriale gevoeligheden zoals het gevecht om plaats voor het toilettasje en alle spulletjes in de badkamer kunnen de sfeer en de nachtrust danig verstoren.

Webgebaseerde getuigenissen van bezoekers, niet altijd betrouwbaar
Ik ben redelijk wantrouwig bij websites zoals Tripadvisor. Negatieve kritieken blijven er eeuwig op staan, zelfs als er al lang geen reden meer toe is. Sommige überkritische klanten ruïneren hardwerkende uitbaters, omdat ze zich via het internet oppermachtig voelen. Of het is de concurrent om de hoek die hen een hak wil zetten. Daar zijn soms schrijnende gevallen bij, die een zaak over de afgrond duwen. Te veel sites bieden enkel betaalde reclame, zonder dat te vermelden.

Hou er rekening mee dat directies veranderen. Ik boekte ooit een hotelletje in Londen, waarvoor de reviews akelig negatief waren. Maar goed, het was spotgoedkoop en dicht bij mijn congrescentrum, dus ik zou de groezeligheid er wel bij nemen. Groot was mijn verwondering toen ik terecht kwam in een snoezig, goed onderhouden en gerenoveerd pand. Naar Londense normen bijzonder ruim - men logeert daar soms in een ingemaakte kast. Nieuwe eigenaars, inderdaad.

Toffe tips voor een goede reis voorbereiding
Neem eerst een kijkje op Concierge.com. Conciërge wil in het Engels zeggen: de hotelreceptionist aan de infobalie, die echt alles weet en doet voor de gasten. Als online versie van de toeristische Condé Nast-gidsen zijn ze volledig en up to date. Er zijn natuurlijk nog massa’s anderen… zoek er wel die uit waar een betrouwbaar medium of een organisatie achter steekt en geen verkapte reclamesite.

Koopjessites en… de jeugdherberg
Koopjessites zoals Groupon of het aangename Outspot.be bieden meestal dubbele kamers aan (2 x betalen dus), zodat het spotprijsje tegen valt. Maar soms zitten er zulke goede deals tussen dat zelfs een dubbele boeking gunstig uitkomt. Of bel eens even zelf naar dat hotelletje, misschien geven ze u alsnog een beter single-prijsje.

Soms kan u in een jeugdherberg of in de leuke Nederlandse StayOkay een kamer voor 2 boeken, wat nog altijd goedkoper uitkomt dan een hotel. De StayOkay van Rotterdam zit bovendien in de fantastische Kubuswoningen en dat is een attractie op zich!

Reizen voor singles


Antimoon
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen