apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Voor mijn gevoel is het "aan"

We zijn geprogrammeerd op enkele instellingen als het gaat over gevoelens. Eigenlijk begint het al op heel vroege leeftijd, in de kleuterschool.


Als jongen bijvoorbeeld heb je vriendjes met hopen. Soms zit daar wel een vriendinnetje tussen maar meestal is het dan al een liefje. Het is dan "aan", met de nodige rode kaakjes als gevolg.

Later op de leeftijd dat het min of meer serieus begint te worden krijg je enkele parameters bij:

Je bent vrijgezel, of je hebt een liefje of de andere persoon is een ex.


Over het omgaan met exen
is er genoeg te vertellen om enkele reeksen boeken te vullen, zeker als je al een serieuze reeks exen begint te verzamelen.

Dit artikel gaat echter over de complexiteit van gevoelens en het feit dat niet alles in hokjes is te bevangen, al hebben we die hokjes nodig als leidraad.

De wereld rond ons heeft die vakjesmentaliteit ook nodig om te bepalen hoe zij moeten reageren op jou. Als je net vrijgezel bent geworden na een lange relatie zullen de mensen rond je hun gedrag aanpassen tot een geijkt gegeven. Vrienden zullen je feliciteren, vriendinnen zullen je troosten. Zo verschillend kan het zijn.

Neem de basis gevoelens van elke relatie, of althans hoe het zou "moeten" zijn. Je bent verliefd. Misschien is het niet aan ons allen gegeven om hier bij stil te staan maar...

Wat is verliefd?
Vraag het aan tien mensen en je krijgt ongeveer dezelfde antwoorden. Je voelt je goed, onkwetsbaar en een zwerm van insecten met mooie vleugels heeft zich gehuisvest in je buik. Leuk eh?

Hoe weet je echter hoe die mensen dat gewaar worden? Het goed gevoel van één persoon is misschien helemaal niets voor een ander. Heb je nog nooit meegemaakt dat je denkt verliefd te zijn op iemand om later het gevoel driedubbel mee te maken voor iemand anders? En misschien is zelfs dat niet echt ware liefde. Conclusie: men kan er gewoon geen etiket op kleven. Het vakje dat we kiezen schiet tekort.

Soms kunnen je gevoelens zo complex zijn dat ze kriskras over enkele vakjes hangen zonder echt te passen in het één of het andere. Je denkt dat je verliefd bent maar je bent niet zeker of het nu een sterk gevoel van genegenheid en vriendschap is, dat het label "verliefdheid" zou verdienen, of een natuurlijke voorzichtigheid omdat je al enkele keren tegen een betonnen muur bent gelopen.

Het kan ook zijn dat er bepaalde gevoelens van lust meespelen en dat die een zekere transformatie veroorzaken op je oorspronkelijke gevoelens. Neem nu dat die gevoelens zouden gaan over een ex zodat je niet zeker bent of het nog een echo is van iets dat al lang vervlogen is. Complex genoeg?

Stel je nu voor dat die gevoelens niet zouden gaan over één persoon maar een twee, drie of vier mensen die net uit je leven zijn, net in je leven stappen of waarschijnlijk later in je leven zouden kunnen komen.. Je zou voor minder aan de drank hangen.

Misschien moeten we terug naar de kleuterschool en gewoon blij zijn dat het "aan" is.
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Procedure tegen datingsite Parship

Reizen met andermans kind

Betaalbaar juridisch adviesTesamen