apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Dating fouten waardoor je de juiste niet vindt

Jaag je de dating partners soms van je weg, zonder dat je dat zelf wil?
Vaak ruÔneren mensen hun kansen met een dating partner door onnodige fouten te begaan.


Enkele tips
om fatale fouten te vermijden

Speel geen spelletjes

De spelletjesstrategie dient vaak om je ego te beschermen. Bij het daten is iedereen bang om afgewezen te worden.

*De koele uithangen en je niet te veel in het gesprek betrekken kunnen jou een veilig gevoel geven, maar je riskeert erdoor afstandelijk of ongeÔnteresseerd over te komen.

Zoek een goed evenwicht, toon je interesse en blijf zoveel mogelijk jezelf.*Een ander spelletje is oneerlijk zijn.
Stel: iemand heeft interesse in jou en wil met je naar bed. Die persoon maakt er geen geheim van dat hij/zij niks bijzonders voor je voelt, maar wel tot je aangetrokken is en zich wat wil amuseren. Jij hebt echter al gevoelens.

Wees dan eerlijk.
Ga die gevoelens niet minimaliseren om de ander niet kwijt te raken. De kans is groot dat dit toch slecht afloopt. Je zult sneller een goede relatie vinden als je jezelf toelaat eerlijk te zijn. Je mag zeker je best doen, maar heb de moed te allen tijde jezelf te zijn.

Praat niet te veel over je ex

Verhalen over je ex kun je in de toekomst - met mate - vertellen aan je dating partner, maar hierover hoor je niet in detail te praten tijdens de eerste dates. Het is de bedoeling dat je je dating partner beter leert kennen en dat jullie elkaar een kans geven op een frisse start.

Sleur geen oude bagage mee

Dat wordt een ernstig obstakel. Heb je bagage, probeer die dan zoveel mogelijk te verwerken voor je in een nieuwe relatie stapt, of beschouw je dating partner toch zeker niet als de persoon tegen wie je alles over je ex kwijt kunt. Spaar hem/haar een beetje. Anders heeft hij/zij het gevoel voortdurend tegen iemand uit jouw verleden te moeten opboksen.

Fantaseer niet meteen over de toekomst

Fantaseer je na de eerste dates al over een huwelijk, probeer dan wat af te remmen. Vertel er je dating partner liefst niks over, mogelijk schrik je hem/haar af.

In de eerste 3 ŗ 6 maanden van een relatie zit je boordevol endorfine. Door de verliefdheid voel je je fantastisch, euforisch zelfs. Eigenlijk ben je tijdelijk gek, je hebt niet langer de controle over al je vermogens, de endorfine kaapt je brein, je bent niet meer in staat om helder te denken. Tot je de tijd hebt genomen om iemand echt te leren kennen en hem/haar in een reeks uiteenlopende situaties hebt gezien, is het goed niet te veel vooruit te lopen.

Misschien hecht je je wel aan een illusie die je rond de persoon in kwestie hebt gecreŽerd. Dit kan leiden tot onrealistische verwachtingen en teleurstellingen.

Fok je niet op over details

Dit geldt voor mensen die zich snel zorgen maken. Terwijl je je gewoonlijk al zorgen maakt over allerlei dingen, focus je die zorgen nu op je dating partner. Je piekert over wat hij/zij heeft gezegd, wat hij/zij ermee heeft bedoeld, hoe jij hebt gereageerd.

Zou de relatie lukken? Wat als hij niet lukt? Hoe zullen je ouders of je kinderen reageren? Enzovoort, enzovoort. Jouw angst verpest de sfeer en maakt je niet aantrekkelijk voor een potentiŽle partner. Probeer wat zelfverzekerder te zijn, en onthou: als deze relatie voorbestemd is om te slagen, dan zal dat ook gebeuren.

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Na een tijdje werd het anders

Vermijd fouten, vermijd het hoge woord

U zoekt op ervaringen - klachten datingsitesTesamen