apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Daten na 40:
laat negatieve ervaringen je niet tegenhouden

Een nadeel van daten na ons veertigste is dat we de neiging hebben onze negatieve ervaringen serieus uit te vergroten. Zo kleuren we onze algemene blik op relaties.

Ook al hebben we nog zoveel ongevoelige sukkels gekend, dat betekent niet dat elke nieuwe man of vrouw ook zon ongevoelige sukkel hoeft te zijn.

"Te oud"
zeggen de negatieve gedachten

dat het te laat is voor ons,
of dat we niet aantrekkelijk genoeg meer zijn.

Of dat de goeien ongetwijfeld al bezet zijn of dat er toch iets moet schelen aan hem/haar, anders zou hij/zij niet meer vrij zijn.


Probeer die molen stop te zetten.
Het is perfect te begrijpen dat je als 40 plusser teleurgesteld bent door het verleden maar je moet inzien dat het ook anders kan. Soms zijn die negatieve gedachten ook een soort beveiliging.

Je bent bang om (nogmaals) gekwetst te worden dus sluit je al bij voorbaat nieuwe relaties uit door er negatief over te doen.

Kijk met een frisse blik naar de wereld

Online daten opent de deur om nieuwe mensen te ontmoeten, laat je niet uit het lood slaan door die zeurderige stem die je vertelt dat er altijd wel iemand beter zal zijn, buiten jouw bereik.

Concentreer je op je dating partner, misschien is het wel iemand met wie je een echte, mooie band zou kunnen krijgen.

Je moet onder ogen zien dat zowel jij als je dating partner al een leven hadden.

Je hebt elk je familie, je kinderen, kleinkinderen, etc. Dit kan helpen om elkaar als autonome individuen te beschouwen, om meer respect en geduld met elkaar te hebben.


Misschien denk je dat hoe ouder je wordt, hoe meer druk er is om een partner te vinden, maar eigenlijk is er net minder druk. Een gezin hoef je niet meer op te starten, daarvoor hoef je het niet te doen. Je zoekt gewoon iemand die je gelukkig kan maken, een persoon met wie je graag tijd spendeert, met wie je gezellige, ontspannende momenten kunt beleven.


Vind je eindelijk bij het daten een speciaal iemand

Dan is er de kans dat angst de kop opsteekt. Denk er dan aan dat alle relaties angsten met zich meebrengen. Als we van iemand houden, houden we ook meer van het leven, en wordt de gedachte die ene persoon te verliezen heel beangstigend. Iedereen heeft last van die gedachte, ook 40 plus, we moeten er allen mee leren omgaan.

Ben je single, word je een dagje ouder en heb je al een en ander meegemaakt op relationeel vlak, dan is het goed mogelijk dat je denkt: liefde is voor kinderen. Maar het is niet stom of onfatsoenlijk om op het even welke leeftijd naar liefde te verlangen of verliefd te zijn. Liefde helpt ons effectief langer te leven. Het lokt ons uit onze schelp, geeft ons weer zin in het leven. Daten doet dat ook.

Iets in ons zal altijd verlangen naar een band met een andere persoon. Dat verlangen kan met de tijd ergens diep verstopt gaan zitten, maar het wordt niet koud of het vervaagt niet.


Hoe meer we onszelf ontwikkelen als individu en nieuwe aspecten van onszelf ontdekken, hoe eerlijker we met onszelf zijn, hoe beter we in staat zijn om dicht bij een ander te staan. Daarom is het nooit te laat om te daten, om verliefd te worden.REACTIES:
Ik zoek een maatje om van het leven en vooral van elkaar te houden... ben trouw en hou van knuffels x

Door Ik zoek een maatje om van het leven en van elkaar te houden uit Oosterzele


178.117.51.244

-------------------------

-------------------------
Ik zoek iemand om mee te schrijven over men relatie en wat jij er over denkt of ik het allemaal wel goed doe of verkeerd bezig ben in mijn doen en laten,ik wil over alles praten ! ! !
Door Xavier uit Turnhout


-------------------------
Mooie tekst Danke. Deze tekst steekt me echt een riem onder het hart.
Na een lange, ongelukkige relatie probeer ik een lieve partner te vinden. Niet zo gemakkelijk: ieder heeft plus en minpunten, onverwacht komen oude negatieve ervaringen naar voor en belemmeren een stap in de goede richting.
Mijn zelfvertrouwen speelt me ooit parten.
Toch probeer ik vol te houden in mijn zoektocht wetende dat ik ooit hem ontmoet.
Door Leonie uit Maaseik

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Daarom is het nooit te laat om verliefd te worden ''Tesamen