apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Zomer: single alleen op reis

De zomermaanden zijn nu echt aangebroken. Het weer is, op enkele uitzonderlijke dagen na, niet zoals gehoopt, dus waar wachten we nog op?
Laten we de wereld intrekken, op zoek naar de zon, naar zilte lucht, naar eindeloos blauw, indrukwekkende hoogten en groene oerwouden.

Alleen? Nee bedankt.

Jawel! Laat je niet kennen. Doe eens iets dat je normaal nooit doet, kom uit je comfortzone. Ga grenzen verleggen, doe wat je denkt niet te durven. Of niet te kunnen. Zo moeilijk is het allemaal niet.

Maar wat dan met de kinderen?
Goede vraag. Gelukkig ben je niet de enige single-met-kroost. Je kan samen met vrienden die in hetzelfde schuitje zitten, een huis met zwembad huren. Kunnen jullie onder elkaar genieten terwijl de kinderen zich ook samen amuseren.
En misschien is er wel ergens een nichtje dat graag mee wil om een oogje in het zeil te houden, zodat het voor jullie nog relaxer wordt.
Komt de vakantie van je vrienden net niet uit met de jouwe, dan vind je misschien wel een leuk voorstel op
vakantiesite voor alleenstaande ouders

Resort met kinderopvang
Die grote hotelketens zijn er overal ter wereld. Het grote voordeel is dat je zelf rustig kan genieten van het strand en een drankje, terwijl je kinderen zich moespelen met leeftijdgenoten van alle nationaliteiten, onder professionele begeleiding.
Jij zelf kan er ook makkelijk contact maken met andere gasten. Altijd leuk meegenomen.

Op kamp
Je kinderen willen vast ook heel graag op kamp gaan deze zomer, wat jou de vrijheid geeft om te reizen in dezelfde periode. Je hebt vast wel vrienden die een verlengde citytrip of een korte wandelvakantie met jou zien zitten. En natuurlijk is er het voordeel van de ex-partner die de kinderen een deel van de zomervakantie voor zijn/haar rekening neemt.
Profiteer van die periode.

Alleen op vakantie gaan
Helemaal alleen. Het kan voor velen een hoge drempel zijn, of gewoonweg ondenkbaar en toch heeft het heel veel voordelen.
Stel: je gaat een weekje op vakantie naar een plek waar je dingen kan doen die jou en alleen jou interesseren. Dat kan zijn: strand, strand en nog eens strand, afgewisseld met het zwembad en een koffer vol boeken.

Dat kan een plek zijn met heel veel bezienswaardigheden, vanwaar je īs ochtends een lijnbus kan nemen en īs avonds helemaal cultureel voldaan naar je hotel terugkeert, waar je nog net een lichte snack neemt en met een boek je bed in rolt.

Of misschien is het een plek waar je kan klimmen, jetskieën, duiken,
parapanten, noem maar op.

Je zal geen tijd hebben om je eenzaam te voelen, want je bent de hele dag bezig en je komt automatisch met een boel mensen in contact.
Maar vooral, je hoeft met niemand echt rekening te houden.

Gewoon doen wat je zelf wil, zo lang je dat wil en wanneer je dat wil. Er even helemaal tussenuit, alleen, genieten van jezelf en alle nieuwe ervaringen.
Klinkt aanlokkelijk, niet?
Je zal zien dat je posts op Facebook alle thuisblijvers groen zullen doen zien van afgunst.


REACTIES:
Ik heb deze drempel al lang overschreden en ga regelmatig alleen op reis. Het grote nadeel is dat je als single reiziger bijna dubbel zoveel moet betalen voor je vakantie. De dag van vandaag is er overal een gigantische toeslag te betalen als je alleen reist !
Door Anita De Wilde uit Sint Niklaas

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Rekeningen

Samen leven, zou het je nog lukken ?

Vind jij, als single, de zomermaanden de vervelendste tijd ?Tesamen