apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Coach Nicole       Workshop       Advies    

Zekerheid in een relatie: word je bedrogen of niet?

Vreemdgaan is een fenomeen die ongetwijfeld altijd zal blijven bestaan.
Toch zal het maar jou overkomen…

Na jarenlang samen te zijn met je partner, getrouwd of niet, blijkt plots dat de liefde over is.
Een nieuwe verovering bleek interessanter en jij blijft achter met onnoemelijk veel pijn, woede en verdriet.
In meer dan 90 procent van de gevallen gaan mensen uit mekaar door het feit dat één van de partners iemand anders heeft.

In een eerste fase wordt dit vaak nog ontkend.
Zinnen als: “er is zeker niemand anders maar het gaat niet meer” of “ ik wil weer vrij zijn en ik heb geen behoefte aan een relatie” worden al te vaak gebruikt om weg te steken dat er uiteindelijk toch iemand anders in t spel is.

We horen vaak vrouwen die mannen verwijten iemand nieuws te hebben en op die manier hun huwelijk of relatie op de klippen hebben laten lopen maar de laatste jaren doet dit fenomeen zich niet enkel meer voor bij de mannen.

Ook vrouwen gaan meer en meer vreemd en daar zijn de hoofdredenen vaak te weinig aandacht of geen begrip van de partner. Gevolg is dat ze zich storten in een nieuwe relatie of affaire.

Maar hoe dan ook is het gras altijd groener aan de overkant, tenminste in het begin toch. Men mag niet vergeten dat een relatie moet “onderhouden en gestimuleerd” worden en dat dit van beide kanten moet komen.

Op iedere langdurige relatie komt namelijk sleet en dit kan gevaarlijk worden wanneer men dan op dat specifieke moment iemand tegen komt die wel in de smaak valt en toevallig de nodige aandacht biedt. Maar al bij al gebeurt het zeer vaak dat deze nieuwe relaties niet lang stand houden. En dan gebeurt het nog meer dat de partner terugkeert met hangende pootjes naar de eerste partner.

Of men dan terug aanvaard wordt is natuurlijk iets anders want de andere partner is vaak diep gekwetst en sommigen kunnen achteraf niet meer omgaan op dezelfde manier met mekaar.

Signalen van vreemdgaan

Hoewel sommigen jarenlang bedrogen worden en nooit iets gemerkt hebben, kan men in sommige gevallen toch wel bepaalde signalen herkennen. De meest voorkomende zijn:

1 Kritiek: je partner heeft kritiek op jou, zelfs als er andere mensen bij staan. Een signaal van minder respect dus die erop kan wijzen dat er iemand anders in het spel is of hij of zij er toch zeker binnenkort zal werk van maken

2 Verandering van het gedrag van je partner: hij of zij loopt geprikkeld rond, komt vaak laat thuis, stopt geen energie meer in jullie relatie, wil geen seks meer,…

3 Wil geen affectie meer met jou: knuffels, kussen,…hoort er allemaal niet meer bij

4 Kleedt zich modieuzer en hipper en staat uren voor de spiegel

Met andere woorden, een groot aantal kenmerken kan men herkennen maar sommigen zijn zeer goed in het verborgen houden van hun vreemdgaan, want op die manier blijft de relatie spannend.

Als je dus zelf bedrogen bent, ga dan niet constant denken dat het jouw schuld was en laat je dat gevoel zeker niet aanpraten door je ex.

In een relatie is men nog altijd met twee dus werken aan een relatie moet je beiden doen. Ook communiceren is en blijft hét wapen tegen vervreemding en overspel.

Want de taal der liefde is wel universeel maar als men uiteindelijk die liefde na een paar jaar moet gaan vertalen, dan is er in veel gevallen een zeer goede tolk nodig om alles verstaanbaar te maken…Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen