apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Dating wegwijzer van Ilse, deel 4

Héhé, je hebt besloten dat je er volop voor wilt gaan. Je koos een site die op je maat lijkt gesneden te zijn. Je hebt nagedacht over wat je wil bereiken.Maar... dan komt de grote hamvraag.

Je zal jezelf moeten verkopen...

Met of zonder foto ?


Het antwoord is erg moeilijk en hangt eigenlijk af van hoe je eruit ziet en op welke site je zit.

Maar ik zou het nu niet zover drijven om een professionele fotograaf in te schakelen (jawel, het wordt gedaan en photoshop viert hoogtij op de datingsites!).

Als je een foto plaatst: 5 tips
1- Kies dan voor eentje waarop je staat zoals je bent. Het beste is enkele prentjes te voorzien: een close-up van je gezicht (niet van tien jaar geleden!), eentje waarop je hele figuur is te zien (vooral mannen zijn daar vragende partij voor), eentje in je vrije tijd en een laatste waarop je professioneel bezig bent.

Zo hebben je bezoekers toch al een beetje zicht op hoe je eruit ziet in verschillende situaties. En zet op je dating profiel zeker geen foto van jou samen met je ex-partner (er zijn er echt die dit doen!).

2- Betrek je kinderen er niet bij,
Hoe schattig ze ook mogen zijn.
Want nogmaals: het zijn niet allemaal eerlijke zielen die op zo’n datingsites zitten.3- Belangrijk:
Neem geen foto’s met een webcam: het resultaat is immers nooit om aan te zien. En plaats op je dating profiel geen foto in blote torso (mannen) of lingerie (vrouwen) als je niet uitsluitend op sex uit bent. Dat is een wegwijzer in de verkeerde richting.

4- Draag je een bril?
Zorg dan dat je op de zoekfoto zonder poseert. Want hoe stom het is: velen knappen af op die glazen... Vergeet niet dat er nogal vaak naar ‘perfectie’ wordt gezocht. Een grote fout die heel veel mensen maken, is dat ze enkel foto’s met zonnebril op de datingsite zetten. Zo willen ze een zekere anonimiteit inbouwen.

Helaas... het zijn net de ogen die het meest over iemand vertellen. Poseer ook niet voor je chique slee of je grote villa. Of het moest zijn dat je een partner wil aantrekken die enkel op je centen uit is.

Nog zo iets: vakantiekiekjes. Die zijn best wel oké. Maar hoeveel mensen het nodig vinden om er een prentje van zichzelf voor de Eifeltoren op de site te plaatsen: je houdt het echt niet voor mogelijk.

Wellicht willen ze aantonen dat ze superromantisch zijn. Helaas... het enige wat ik daaruit kan besluiten, is dat ze Parijs als een verre reisbestemming beschouwen en eigenlijk niks van de wereld hebben gezien.

5- Tenslotte nog dit:
Zet er aub geen foto van iemand anders op. Ik heb het nog niet zo vaak meegemaakt, maar het gebeurt wel degelijk. Je bereikt er echt helemaal niks mee. Wees niet zo naïef dat je date er geen problemen over zal maken mocht het tot een ontmoeting komen. Hoe je eruit ziet, speelt wel degelijk een rol.

En je kan moeilijk verwachten dat iemand een relatie wil beginnen die al van meet af aan op een leugen is gebaseerd...

De datingsite-vleeskeuring.
Geen foto?
Daar is op zich niks verkeerd mee.
Maar hou er dan wel rekening mee dat je het jezelf wel moeilijker maakt. Ook ik heb tijd nodig gehad om die drempel te overbruggen.

Ik wou niet meedoen aan de ‘vleeskeuring’.
En eerlijk? Ik had wellicht te weinig zelfvertrouwen. Want als je even doorheen de profielen van je ‘concurrenten’ fietst, dan zie je natuurlijk een pak vrouwen/mannen die er heel wat beter uitzien dan jij.

Maar uiteindelijk heb ik mijn mening moeten bijstellen.
Eerst en vooral ben ik tot de conclusie gekomen dat ik evenzeer aan de ‘vleeskeuring’ meedeed. Ik keek ook altijd eerst naar de foto en daarna pas naar het profiel.

Het oog wil ook wat
Dat kan niemand ontkennen.
En je kan toch moeilijk altijd het licht uitdoen als je bij je partner bent, hé. Ten tweede heb ik zonder foto vaak het deksel op mijn neus gekregen. Als je iemand aanschrijft, krijg je al snel de reactie: ‘stuur me een foto’ of ‘ik praat niet met mensen zonder gezicht’.

Dan denk je meteen: “pffffff, is dat het enige wat telt?”
Maar uiteindelijk hebben ze gelijk: als je gesprekspartner je niet aantrekkelijk vindt (of vice versa), dan komt er toch niks van. Ook dat heb ik tot mijn scha en schande moeten leren. Heb wel vaker heel erg aangename chats gehad, zelfs gedurende verschillende dagen.

Tot... er foto’s werden uitgewisseld en de ‘click’ als sneeuw onder de zon verdween. Dus heb ik uiteindelijk toegegeven en mezelf in de ‘dating-vitrine’ geplaatst. En ik heb er geen spijt van gehad. Want sindsdien verlies ik veel minder tijd en... is mijn zelfvertrouwen gegroeid.

Nu krijg ik geen klappen meer over mijn uiterlijk.
Het is heel eenvoudig: schrijf ik iemand aan die me niet knap genoeg vindt, dan antwoordt hij gewoon niet. Dat is veel draaglijker dan te moeten horen dat je niet aan de normen voldoet.


Bovendien word ik heel wat vaker aangeschreven, wat natuurlijk ook een ‘boost’ voor je ego is. Dus kan ik alleen maar aanraden om een foto te plaatsen. Maar neem je tijd om die drempel te nemen...
Dating wegwijzer Begin  

Dating wegwijzer deel 3      


Dit de persoonlijke datingwegwijzer van ILse Debackere, ervaringdeskundige

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen