apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Salaris       Consuminderen       Bijverdienen       Wonen       Budgetbeheer       Mijn verhaal    

Besparen op voeding, tips & tricks

OK, u bent single, en u let op de centen. Hier nog een deel handige tips.
 
 
 

Naar de markt
Maar niet eender welke markt.
De absolute bespaartopper des lands is wellicht de markt in Anderlecht tussen metrostations Clemenceau en Delacroix - op vrijdag, zaterdag en de allergrootste op zondag.

Bent u er vroeg, dan u parkeert gratis, net over het kanaal. U koopt hier ook massaal vleeswaren in de winkel van het slachthuis, in het Brussels ‘Den Abattoir’ genoemd.

Van verse merguez tot een heel versneden speenvarken – dat laatste dan wel op bestelling. Maar ook kledij vanaf 50 cent tot 5 euro (vaak van goede merken!) en een massa nieuwe en tweedehands gebruiksvoorwerpen. De prachtige geklasseerde koepel zorgt dat u ook comfortabel shopt bij regen.

In tweede rang volgt de zondagmarkt aan het Brussels Zuidstation (de Midi), waar u qua kleren een iets beter gamma vindt, bloemen en planten en exotische winkels rondom. Beiden lonen echt de rit - u kan eventueel samen carpoolen en kosten delen. Neem zeker een caddy mee, of koop er daar een voor een paar euro, of u sleurt zich gegarandeerd een breuk.

U kan op en rondom beide markten goedkoop een hapje eten. Eet er vroeg, net voor de rush, want rond de middag beginnen pas de superkoopjes: groenten en fruit worden dan massaal van de hand gedaan aan spotprijsjes. De handelaars willen ze gewoon niet meer naar huis nemen! Op een markt let u altijd extra op voor gauwdieven, maar we merkten dat deze hier in feite veiliger zijn dan die in andere grootsteden. En de ambiance is er ongelooflijk bruisend, één grote internationale smeltkroes.

De beste bespaar-investering ooit: een grote zuinige diepvriezer is uw bondgenoot.
Het spreekt voor zich: grote porties in één keer maken, en dan een flink deel invriezen. Een van de gezondste alternatieven van voedsel bewaren, omdat de levenskracht bewaard blijft. En u geniet natuurlijk volop van seizoenskoopjes en voordeelaanbiedingen.

Zelf vries ik bijvoorbeeld ook pakketjes boter in - hele kilo’s zijn flink goedkoper, ook een prima manier om een open pak koffie te bewaren! Sommige zaken kan u direct invriezen, andere best even kort blancheren: kort in kokend water gooien. Liters soep, voor eigen consumptie, of zelfs om te verkopen aan wie geen tijd heeft voor kokkerellen. En wedden dat ook jonge moeders in de kennissenkring blij zijn met een litertje verse soep?

Het kan een grote investering zijn, maar het maakt op termijn een gigantisch verschil op uw voedingsbudget. Misschien een idee als eindejaarscadeau in plaats van nutteloze prullaria. Soms kan u een tweedehands vriezer op de kop tikken voor een prikje. Controleer bij twijfel het verbruik wel met een metertje - te koop onder de 20 euro. Ik heb me immers ooit bijna blauw betaald aan het verbruik van een versleten diepvriezer.

Als u moet kiezen tussen een goedkope diepvriezer die iets meer elektriciteit gebruikt, en helemaal geen, dan is de eerste optie wellicht best, omdat u zoveel bespaart op uw voedingsbudget.

Wil u geen aparte vriezer of heeft u er geen plaats voor, koop dan een combi met bovenaan een koelkast van gemiddelde grootte, onderaan een diepvriezertje met wel vier compartimenten.

Er bestaan erg veel websites rond besparen op voeding - niet toevallig veel Nederlandse.
De grootste bespaar-goudmijn voor het ‘consuminderen’ komt - nog steeds, van de oude (papieren) Vrekkenkrant,ooit geleid door de sympathieke Hanneke van Veen. Het archief daarvan wordt nu gelukkig terug op het web gezet; we hopen u later een paar van hun allerbeste tips mee te geven.Lees ook Besparen

Antimoon
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Denk aan de kinderen

Tips & Tricks voor een miniem budget

Rondkomen als alleenstaandeTesamen