apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Salaris       Consuminderen       Bijverdienen       Wonen       Budgetbeheer       Mijn verhaal    

Zeven originele bijverdiensten

Voor veel singles is het niet vanzelfsprekend om rond te komen met hun salaris. Alleenstaande ouders met een bescheiden inkomen hebben het doorgaans nog moeilijker.
Maar hoe kan je bijverdienen als je je handen al vol hebt?

Crisis, stijgende energieprijzen, duurdere producten en lonen die niet aangepast worden…

Voor mensen met een bescheiden loon, vallen de eindjes soms moeilijk aan elkaar te knopen. Als je na een scheiding of het verlies van je partner terugvalt op slechts een salaris, dan kan dat hard aankomen. Zeker als je tevoren – dankzij twee inkomens – een zekere levensstandaard gewoon was.

Consuminderen, de fiets nemen in plaats van de auto, de verwarming wat lager zetten: je kunt onmiddellijk veel doen om je budget onder controle te houden. Als dat niet voldoende is, moet je uitkijken naar een extra bron van inkomsten. Dat is niet vanzelfsprekend.

Als alleenstaande ouder heb je je job al, je huishouden, je kinderen om voor te zorgen en samen tijd mee door te brengen. Als single heb je iets meer ruimte, maar wil je natuurlijk – net als de alleenstaande ouder - ook tijd kunnen maken voor een sociaal leven. Hieronder enkele originele bijverdiensten die je op je eigen tempo en, in sommige gevallen, thuis kunt doen.

Babysitting

Ben je single en zit je ’s avonds vaak thuis alleen naar tv te kijken? Dan is babysitten misschien iets voor jou. Terwijl je (bijna) net hetzelfde doet als thuis, verdien je wat bij. En je leert er weer nieuwe mensen door kennen. Misschien zitten er bij je klanten wel leuke alleenstaande moeders of vaders… Meer info over babysitten vind je op de sites Babysitters.be en Gezinsbond.be

Huisdierenoppas

Bijzonder populair in Nederland, groeiende in ons land: mensen die op huisdieren passen en/of ze uitlaten. Door met de hond van de buren te gaan wandelen, krijg je zelf wat beweging, ontmoet je andere hondenbaasjes en verdien je een centje bij. Drie voordelen in één klap dus. Even googlen en je vindt wel een site waar je jezelf kan opgeven om bij te verdienen als oppasser. Maar verspreid het aanbod vooral ook in je eigen omgeving.

Foto’s verkopen via beeldbanken

Ben je een niet-onverdienstelijk fotograaf. Heb je honderden megabytes aan vakantiefoto’s opgeslagen? Zijn ze van degelijke kwaliteit? Neem een vrije namiddag om erin te grasduinen. Je kunt de mooiste landschappen, de typische tafereeltjes, enz. aanbieden op beeldbanken waar anderen ze tegen betaling dan weer downloaden. Zo brengen je vorige vakantie nog iets op en kun je sparen voor de volgende reis.

Boeken verslinden als bijverdienste

Lees je graag maar laat je budget niet toe om boeken te kopen. De bibliotheek is uiteraard een goedkope oplossing, maar je kunt ook boeken én geld verdienen door ze te lezen en er een recensie over te schrijven.

Webwinkeltje spelen

Kapaza, e-bay, tweedehands.be: er zijn veel sites waarop je spullen te koop kan aanbieden. Je kunt dat doen met eigen dingen die je niet meer nodig hebt zoals de kleren die de kinderen ontgroeid zijn.

Maar je kunt ook uitbreiden met gevonden voorwerpen of spullen die mensen kwijt willen. Als je dat ziet zitten, kan je af en toe eens een rondje maken aan de vooravond van een huisvuilophaling, kan een aardige buit opleveren.

Een rondgang bij familie ea, die zelf geen tijd willen investeren in de verkoop kan ook helpen.

Denk eraan dat je uit de verzendingskosten moet raken wanneer je iets verkoopt. Een boek van 2 euro opsturen en daarvoor 10 euro betalen, heeft geen zin natuurlijk.

Kijk uit voor de fiscus!
Belastingcontroleurs kijken natuurlijk ook mee op deze sites. Worden je inkomsten van dit soort activiteiten erg frequent en hoog, dan zal je door hen beschouwd worden als ‘professioneel’ verkoper. Klik hier voor meer inzicht

Test producten uit

Marktonderzoeksbureaus zijn voortdurend op zoek naar “proefkonijnen” om nieuwe producten uit te testen. Een nieuw soort frisdrank of koekjes wordt zelden op de markt gegooid zonder dat een uitgebreid testpanel er zijn zegje over gedaan heeft. Geef je dus op als proefpersoon. Het is een makkelijke bijverdiensten en je bepaalt zelf waaraan je meedoet. Krijg je geen cash voor al dat proefwerk, dan zeker wel het product en vaak ook waardebonnen om aankopen mee te verrichten.

Geef je mening

bijverdienen Marktonderzoeksbureaus zoeken ook naar mensen om enquêtes over producten en merken in te vullen. Je geeft je op via e-mail, bevestigt je registratie en vervolgens lopen de enquêtes binnen.

Sommige bureaus betalen cash, andere belonen je met punten die je omzet in PayPal-tegoeden, waardebonnen, nog andere houden prijsvragen met grote cadeaus. Er is best veel keuze.

Wel altijd goed de algemene voorwaarden en andere kleine lettertjes lezen voor je tekent.REACTIES:
Vindt het super ideen en tips, ik ga dat zeker doen, dat van de honden uitlaten en van webwinkeltje spelen...

bedankt
Door Robeyn uit Zoutleeuw


-------------------------
Het lijstje kan eindeloos worden. Je kunt mysteryshopper spelen dwz in opdracht van bedrijven een product gaan kopen bij een winkelketen en daarna een rapport schrijven over hoe vriendelijk de bediening was. br br Ook hotels zoeken wel eens mysteryguests. Je wordt uitgenodigd om gratis te komen logeren en je beoordeelt de roomservice, het onthaal, de bediening bij het ontbijt, de properheid van de kamers, .. br br Naast boeken lezen kun je ook thesissen nalezen of uittypen. Het is dan wel zwoegen geblazen in mei en juni. In september heb je helaas niets te doen. br br Of wat dacht je van thuiswerk als telefonisch enqueteur. Gewoon een paar uur bellen in opdracht van bedrijven. Meer info op thuiswerkgids.be
Door Michel uit Antwerpen


-------------------------
"Webwinkeltje spelen", klinkt een beetje losjes. Het kan natuurlijk om een mini bijverdienste gaan, maar het kan ook een enorme hoofdverdienste worden. Het helpt dat dit domein in Belgie nog niet sterk is uitgebouwd terwijl de Nederlanders wel erg actief zijn bij ons.
Enkele overwegingen:
wil je het groot aanpakken, weet dan dat er bedrijven gespecialiseerd zijn in opslag en verzending van uw waren, u hoeft dus uw zolder of kelder niet vol gadgets of voedingsuplementen te stoppen en uren envelopjes te plakken of dozen vullen.
Er is enorm potentieel voor zaken die normaal te zwaar of te logof te fragiel zijn om gewoon te verzenden. Er is iemand in Amerika miljonair geworden door het verzenden van... biljarttafels. De allereerste was die van zijn moeder.
Kies een goede niche , marktsegment. Zo is er de successtory van de Belgische poezenshop.be van Viviane. Zo n treffer dat haar man, al jarenlang een gespecialiseerd internermarketeer,zijn eigen bedrijfje Amerone mee in die richting stuurt.
Dus het kan. En inderdaad, de fiscus kijkt mee...
Door Anne uit Rebecq

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Ik, alleenstaande moeder, stel mijn kinderen te koop.

Wat is in een relatie nu écht het belangrijkste

Romantische reis Nepal : travel DATETesamen