apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Tips om een dating mislukking te voorkomen

In de euforie van het ogenblik maak je soms onbewust fatale fouten die alles verpesten.
Hier enkele dating hints
mislukking

* Negeer de rode dating-vlaggen niet

Als iemand niet opdaagt als je hebt afgesproken, is dat een rode vlag. Als je hem/haar niet thuis mag opbellen ook. Als ze hun hond een schop geven, dan ook. Natuurlijk zijn er ook subtielere waarschuwingstekens die je over het hoofd kunt zien, vooral als je heel graag zou hebben dat de relatie slaagt.

Je hoeft niet meteen te oordelen bij het eerste probleempje, maar als zich een patroon begint voor te doen, mag je geen excuses maken of alles liefdevol onder de mat schuiven. Pak de problemen vroeg aan, en verlies er je tijd niet mee.

* Onderwerp je dating partner niet aan een kruisverhoor

‘Hoeveel kinderen wil jij nog?’ is geen goede openingszin.
Je kunt tijdens je dating afspraak interesse tonen door iemand te vragen naar de dingen waar hij/zij van houdt of niet van houdt, maar push nooit om bepaalde info te weten te komen. Laat de zaken evolueren, leer elkaar kennen. Geduld en terughoudendheid zijn nodig, ook als jij het gevoel hebt dat de biologische klok tikt.
Doe je best om relaxed te zijn en je te amuseren.

* Ontwijk intimiteit niet

Traditioneel zijn het de mannen die hier goed in zijn, maar ook vrouwen zijn bang om zich te binden. We hebben zoveel verwachtingen en standaarden voor een geschikte partner dat het soms moeilijk te beslissen is of die ene persoon nu eigenlijk ‘goed genoeg’ is of niet.

We willen ons ‘settelen’ en de zoektocht naar de perfecte partner verblindt ons. Ook kunnen we zo bang zijn om gekwetst te worden dat we er vanonder muizen als er bij het daten echte gevoelens aan te pas beginnen komen.

* Wees niet roekeloos met andermans gevoelens

Spring je graag met je ogen dicht het water in, om dan te ontdekken dat het water veel te koud is? Ben je de eerste dagen van een relatie vaak smoorverliefd en is het enkele dagen later alweer over? Stort jezelf niet te snel op iemand.

Heb je de neiging dit te doen, probeer jezelf in te houden, en hou rekening met de andere persoon, want je kunt hem/haar hard kwetsen.

* Wees eerlijk over je noden

Doen alsof alles in orde is kan maar een tijdje werken.
Wil je een goede relatie, dan moet je assertief leren zijn. Probeer duidelijk en specifiek te praten over wat je wil en wat je voelt. Altijd ja knikken en volgen zorgt dat je je op den duur slecht gaat voelen, zeker als je je anders voelt dan je jezelf voordoet.

Assertief zijn betekent niet dat je bazig of opdringerig moet gaan doen. Wees bij het daten tactvol en direct, zorg dat de ander niet voor verrassingen komt te staan.

*Geef niet te veel op om een relatie te bekomen

Merk je dat je dingen doet die je anders nooit zou doen, puur om iemands aandacht te trekken, wring je jezelf in bochten en voel je dat overal knellen, dan degradeer je jezelf tot een deurmat. Vaak zijn het mensen met een laag zelfbeeld die zich anders gaan voordoen om toch maar bij die bepaalde persoon in de smaak te vallen.

Weet dat je pas een goede relatie kunt hebben als je jezelf leert te waarderen. Een gezonde relatie is er een tussen twee gelijken, die beiden op een evenwichtige manier geven en nemen.REACTIES:
-
-------------------------
Naar mijn mening lopen relaties fout wanneer de partners niet eerlijk zijn tegenover elkaar.
Bvb. wanneer een vrouw of man aan haar-zijn partner laat weten dat zij-hij graag wat meer vrijheid wil hebben en om elkaar wat los te laten loopt het dikwijls fout in relatie wanneer de partners niet zeggen wat zij bedoelen met "Vrijheid" en "Loslaten".
Voor de ene partner betekent dat : af en toe eens met vrienden of vriendinnen uitgaan, winkelen, naar de cinema, concert, een glas drinken, reunie etc. maar telkens zonder eigen partner.

Voor de andere partner betekent dat : latrelatie, ook eens flirten, tongzoenen en een seksuele verhouding hebben met iemand anders dan met de eigen partner.
En precies omdat de interpretatie van die gewenste "Vrijheid" en "Loslaten" niet wederzijds is loopt het fout in een relatie.

Daarom ben ik de mening toegedaan dat aan elkaar respect moet getoond worden alvorens een vaste relatie te beginnen, zij-hij moet naar mijn mening aan hem-haar duidelijk maken wat zij-hij bedoelt met "Vrijheid" en "Loslaten" om elkaar de mogelijkheid te gunnen om al dan niet een relatie met elkaar te beginnen.

Gewoon op voorhand in alle eerlijkheid zeggen wat elkeen van een relatie verwacht.

Door Alexander uit Vorst

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen