apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Van Anne tot Zora       Gastschrijver       Rika Ponnet                   Forum    

Potjes en dekseltjes ( stay hungry & foolish)

Neen, ik ga je geen Tupperware verkopen.

Onder de oudere generaties, en neen ik noem jullie niet oud, hoort men wel eens het de volkswijsheid “Op elk potje past een scheel”

Meestal krijg je dat op je bord als je net uit een relatie springt..valt..schreeuwend wegloopt.
Vrij vertaald: Voor iedereen is er wel iemand op deze aardkloot.
Is dat werkelijk zo?


Automatisch komen we in een “glas half vol – half leeg” situatie. De eeuwige vrijgezel die al meer dan half zijn leven aan het zoek is naar die éne speciale partner is zo bijna aan de wanhoop overgeleverd.


4 000 000 000 mogelijke kandidaten in het team aan de overkant
En hij heeft er toch al een handvol geprobeerd.

Met plezier gaat hij voor jou een speld in een hooifabriek zoeken want dat is veel eenvoudiger dan deze onmogelijke opdracht.

Er is geen één(1) ware, althans ik hoop het toch niet voor de duizenden zoekers daarbuiten. Het zou gewoon te wreed zijn.


‘Voor elkaar gemaakt zijn’
‘Passen’ - ‘Klikken’ - De Ware ....
ga zo maar door.

Veel mensen noemen het op veel manieren. Uiteindelijk is het onmogelijk om daar een definitie op te hangen. Voor elk koppel is het gevoel anders, iedere keer dat ze in een andere relatie zitten. Soms voel je het gewoon en soms voel je het niet maar doe je je uiterste best om het wel zo te maken in je hoofd....


Je kan niet zeggen dat je zo veel mogelijk gelijkenissen moet hebben want waar zou het “tegengestelde trekken aan” gezegde van komen dan? Aan de andere kant, twee compleet verschillende mensen kunnen de eerste paar maanden in volledige fascinatie naar elkaar toetrekken maar vanaf het punt dat ze elkaar “ontdekt” hebben maar door hebben dat ze niet compatibel zijn...tja.


Weet je wat? Ik ga afstappen van de gebruikelijke manier waarop ik mijn stukjes schrijf. Gedaan met observatie en een hopelijk gevatte opsomming van de feiten geven. Ik stop.

Het is tijd om raad te geven.

Tijd om te motiveren. Het is tijd dat jullie daarbuiten eens gaan rommelen tussen jullie tupperware en jullie dekseltjes eens gaan bekijken. Het is tijd dat jullie eens naar een pottenwinkel gaan en eens deftig beginnen zoeken naar een pot.
En je weet verdomd goed wat ik bedoel hiermee :- )


Steve Jobbs van Apple, je kent hem wel, heeft een een speech gemaakt voor de universiteit van Stanford. Het is de meest inspiratievolle speech die ik ooit heb gehoord, zoek hem later eens op op youtube. In die speech geeft hij één geweldige tip;
“never settle..stay hungry and stay foolish”


Zoveel mensen blijven in een relatie uit gewenning.
De drempel om iets nieuws te vinden en het oude te verlaten is vaak te groot.

Veel koppels blijven dan ook hangen in een leven waar ze “redelijk” gelukkig in zijn.
En hoe gaat het ermee ?
“Bwa, het gaat wel”


Neen... Neem een sprong!
Kijk naar buiten en vind iemand waar je gelukkig mee bent.
Is “Bwa” echt goed genoeg voor je leven? Blijf hongerig en wordt in Godsnaam maar zo volwassen als je echt moet.

Het klinkt echt zo cliché als het maar kan maar je geluk is ergens daarbuten.
Ga het pakken!

Johan

REACTIES:
Oooo mooi verhaald. Zo dacht ik ook zo een 10jaar geleden. Maar nu weet ik dat er op mijn potje geen dekseltje past. En ondertussen is mijn potje waarschijnlijk te oud geworden.
Door Anne uit Koekelare


178.118.121.78

-------------------------
Potjes en Dekseltjes ? Ik heb er altijd in gelooft "naief dat ik ben". Wat gebeurd er op een moment in je leven als al je puzzelstukken een compleet beeld vormen en je beseft dat je geliefde dekseltje al lang een ander pad gekozen heeft ? Ik zal je zeggen wat. Je probeert contact te zoeken voor een gesprek,omdat je op zoek bent naar een antwoord. Wordt genegeerd, bestookt met achterklap en leugens door haar man en krijgt een verbod je dekseltje op te zoeken en als of het nog niet genoeg is word je nog gepest en gevolgd bij. Conclusie" RIOOLDEKSEL OP DE NEUS" geloof weg, enkel nog een klein vlammetje dat maar niet wil doven en me niet wil loslaten. Ook al wil ik het loslaten en das hart.
Door Dimi uit Aalst


-------------------------
Wat een leuk stuk, inderdaad, op elk potje past een dekseltje. Ik stond op sites als relatieplanet.nl en relatiefront.nl, maar een datingsite, ja daar heeft iedereen een mooi verhaal met een lijst aan eisen. Ik geloof niet echt in online dating, maar meer in iemand op straat tegekomen waarmee je gelijk HET hebt. Mensen moeten niet gelijk al kijken op een datingsite naar de lijst, zo ontmoet je niet iemand op een vrije manier
Door Anne uit Den Haag


-------------------------
Niet akkoord. Ja we zijn gesetteld en het is toch zo gemakkelijk.
Natje en je droogje zijn geregeld. Waarom het ons moeilijk maken waarom ons al die miserie op onze hals halen. En wie zegt dat het gras elders groener is

Ieder zijn ding natuurlijk maar zolang er geen serieuze conflicten komen dan blijf ik doorvoed en wijs waar ik ben. laat de foolish maar hungry blijven.


Door Bert uit Oost-Rozebeke


-------------------------
Op ieder potje past een deksel maar de mannen blijven de mannen zoeken naar een beter dekseltje zij mogen dat maar als ik het doe dan is de wereld te klein twee maten en twee gewichten Niks nieuws onder de zon

Door Marijke uit Oostende

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen