apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Acht tips voor een eerste reis samen

Samen op reis gaan: het is een van de beste relatietests waarin je natuurlijk het liefst van al slaagt. Met deze geheugensteuntjes komen jullie de vakantie door zonder elkaar te wurgen.
samen

Je hebt een nieuw lief.
En nu het zomer wordt, maken jullie plannen om samen op vakantie te gaan. Goed idee, want dit is een van de efficiëntste relatietests. Door constant samen te zijn, leer je elkaar pas echt goed kennen. Zowel de positieve kanten als de kleine onhebbelijkheden.

Anderzijds is samenleven in grote mate afhankelijk van de manier waarop jullie communiceren en afspraken maken.

1. Kies samen de bestemming


Als de ene een zonneklopper is en de andere van een sportieve vakantie houdt, dan hebben jullie nog voor het vertrek al een dilemma. Jullie kunnen het probleem op een grappige manier aanpakken door onze test

te doen. Maar zoek vooral samen naar combinatiereizen en verblijven waar jullie beide iets aan hebben. Er is zoveel keuze: dat moet gewoon lukken.

2. Optimaliseer jullie talenten


Iedereen heeft zijn sterke punten en dingen die hij graag doet. Als een van jullie beiden een organisatietalent is, laat die dan alles beredderen. Reizen jullie met de auto, beslis dan wiens wagen gebruikt wordt, wie er rijdt en hoe er afgewisseld wordt. Sommige mannen zijn nu eenmaal als de dood dat een vrouw met hun auto rijdt. Als je dat niet kan aanvaarden, dan moet je misschien een ander transportmiddel zoeken. Hou je elk aan de rol die je opneemt en bemoei je niet met de ander zijn taken. Dat is echter geen reden om niet te helpen, indien er iets fout zou lopen. Verwijt niet, maar vraag of je hulp kan bieden.

3. Let samen op de kleintjes


Een nieuwbakken koppel heeft uiteraard geen gezamenlijke bankrekening en wellicht ook niet hetzelfde budget. Bepaal bij de keuze van je bestemming meteen hoeveel de reis in totaal mag kosten. Regel thuis de kosten die je al kent en maak een potje voor het eten, excursies enz. op je vakantiebestemming.

Leg beide telkens hetzelfde bedrag in en begin daarmee voor je vertrek. Als jullie op de luchthaven samen al iets willen drinken of eten, dan kan het dadelijk uit de ‘reisportemonnee’ komen. Wil je de ander een pleziertje doen, trakteren op restaurant, dan is dat een eenzijdige beslissing die duidelijk aangekondigd moet worden en niet uit de pot mag komen. Wil je toch een exact zicht op wat je allemaal hebt uitgegeven. Installeer dan een app zoals cashflow of Eyewally op je smartphone.

4. Gedeeld leiderschap


met Zijn jullie beide van het dominante type en riskeert elke beslissing daarom een oeverloze discussie te worden, spreek dan af dat er per dag iemand ‘dirigeert’ en de ander volgt. En hou je aan die afspraak. Probeer de fun in te zien van dingen te doen die je nooit eerder gedaan hebt en laat zien dat je bang bent als dat zo is. Jezelf zwak opstellen kan de relatie versterken en het vertrouwen in elkaar vergroten.

5. Vergeet jezelf niet


Als je nog niet zo lang geleden een vrolijke single was die helemaal op eigen benen stond, laat de liefde in je leven dan geen reden zijn om alleen nog als duo te leven. Heb je zin om even alleen te zijn, laat het de ander weten. Indien nodig, leg uit waarom je die Me-time nodig hebt.

6. Compromissen sluiten


Komt het tot een ruzie, praat het dan uit. Blijf niet ruziën tot je niet meer weet waarom het conflict ontstond. Geef toe op dingen die het niet waard zijn om ruzie over te maken. Leer compromissen te sluiten. Maar waak er over dat de vakantie geen periode wordt waarin je jezelf wegcijfert omdat de ander zou kunnen doen waar ie zin in heeft. Zo steven je regelrecht op een mislukking af.

7. Sluit je niet af


Als jullie beide sociale singles waren, sluit je dan als koppel niet af van de buitenwereld. Kennismaken met andere reizigers, een tafel delen met mensen die je nooit eerder zag, kan boeiende gesprekken en interessante contacten opleveren. Het is belangrijk dat je elkaar ook in dergelijke omstandigheden leert kennen.

8. Een korte proefrit


Is een van jullie terughoudend om er meteen een paar weken samen op uit te trekken, begin dan met een lang weekend. Kies voor een plek die net ver genoeg van huis ligt om niet meteen na het kleinste obstakeltje naar huis te spurten.

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Zeven originele bijverdiensten

5 stappenplan voor goed budgetbeheer

Aan het lijntje houden

Liefde op eerste zichtTesamen