apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Op reis met je lief en de kids

Uit een Nederlandse enquête uitgevoerd bij nieuwe koppels en hun kinderen, is gebleken dat 77% van de volwassenen een gezamenlijke vakantie een hele opgave vindt. Vertrek, in al je verliefdheid, dus niet halsoverkop.

Je hebt een leuke man of vrouw leren kennen, je durft weer te denken aan een stabiele relatie. Je hebt het gevoel dat het wel klikt tussen de nieuwe liefde in je leven en je kinderen en/of dat jij het wel kan vinden met zijn of haar kinderen. Jullie maken dus plannen voor een gezamenlijke vakantie. Maar zijn jullie daar wel klaar voor?


Conflicten
Vormen jij en je kinderen een eenoudergezin, dan weet je al hoe moeilijk dit soms kan zijn. Hoe vaak gebeurt het niet dat ieder van jullie iets anders wil? Voeg daar voor een vakantie een of meerdere nieuwe mensen aan toe en het verschil in wensen neemt exponentieel toe.

Ook de roep om aandacht verdubbelt in deze situatie. Kinderen willen de aandacht van hun ouder, maar je geliefde eist je uiteraard ook op. En die aandacht wil jij hem of haar maar wat graag geven.

Een derde factor is de loyauteit van de kinderen aan de andere ouder; jouw ex. Bij veel kinderen leeft het idee dat ze de nieuwe man of vrouw in het leven van mama of papa niet goed mogen vinden. Hou er rekening mee. Zo lang jullie niet echt een nieuw gezin vormen, kunnen deze factoren tot conflicten leiden die je op vakantie liever wil vermijden.

Beperk de tijd
Het is wellicht niet de vakantie waar jullie als tortelduifjes van dromen, maar vertrek voor een mid-week en zeker niet langer dan een week. De eerste dagen zullen voor iedereen een beetje spannend zijn. Terwijl de kids kunnen hun nieuw ‘domein’ verkennen, kunnen jullie elkaar in een andere omgeving en andere omstandigheden beter leren kennen. Met wat goede wil komt het gezelschap de week zonder al te veel irritaties door. Als de gezamenlijke vakantie langer duurt, zouden de meningsverschillen en de conflicten wel eens de bovenhand kunnen halen.

Dichtbij of comfortabel transport
Met (kleine) kinderen helemaal naar het Zuiden tuffen, is zelden een gemakkelijke opdracht. Zelfs in een gezin waar alles vertrouwd is, wil zo’n onderneming de zenuwen van menig ouder op de proef stellen. Volwassenen en kinderen die elkaar onvoldoende kennen voor een tocht van meer dan 1.000 km in dezelfde auto proppen, lijkt dus geen goed idee. Een oplossing zou kunnen zijn om dichter bij huis te blijven zodat de reis minder lang duurt. Wil je toch naar het de Middellandse Zee, las dan halverwege een stop in. Zoek een plaats uit waar je al enkele uren een gezamenlijke activiteit kan plannen. Een derde mogelijkheid is dat een deel van het gezelschap met een ander transportmiddel reist en pas op de eindbestemming samenkomt.

Iedereen gelijk voor de wet
Probeer zoveel mogelijk op gelijke voet te starten. Nemen jij en je geliefde elk je kind(eren) mee op vakantie, maak dan samen een lijstje van wat er mee mag. Het gaat niet op dat de ene 10 stuks speelgoed bij heeft en het andere kind maar 1. Zijn er spullen die ze dubbel bij hebben? Goed zo, daar kan al geen ruzie over gemaakt worden. Tracht alle kinderen op dezelfde manier te behandelen. ‘Een ijsje per dag’ moet gelden voor iedereen en niet alleen voor jouw kinderen terwijl die van je geliefde er 3 mogen hebben. Maak daarover vooraf afspraken met je nieuwe vriend(in). Moet een kind terecht gewezen worden, dan is het belangrijk dat de ouder dat doet en niet de andere volwassene.

Ieder zijn plekje
Hebben jullie een vakantiewoning gehuurd en kunnen jullie het je veroorloven om elk kind zijn eigen kamer te geven? Dat is mooi meegenomen. Zo hebben ze hun eigen ruimte waar ze zich terug kunnen trekken. Spreek ook af dat jullie kamer alleen voor jullie is. Willen de kinderen in de tuin of rond het zwembad een soort eigen plekje creëren, laat dat dan – in de mate van het mogelijke – toe. Misschien kan er voor elk wel een tentje mee waarin ze buiten kunnen slapen. Probeer ook voor jullie tweetjes zo’n plekje te creëren waar het romantisch toeven is of waar je je als volwassene even kan isoleren. Een eigen kleine territorium hebben is belangrijk in deze ‘nieuwe’ situatie.

Niet alles moet samen
Vertrekken jullie elk met eigen kind(eren), doe dan ook dingen met het ‘eigen’ gezin. Zo weten de kinderen dat de intimiteit en de geborgenheid van hun vertrouwde cocon er wel degelijk is. Het zorgt voor verhalen en misschien stimuleert het een van de kinderen om een volgende keer eens met de andere volwassene op pad te gaan. Betrek de kinderen bij de organisatie van uitstapjes. Ze komen vast met leuke ideeën.

Gezelschap voor je kind
Heb jij een kind en is je geliefde single, dan bestaat de kans dat je kind zich buitengesloten gaat voelen en als reactie al je aandacht gaat opeisen. Je kan het ‘evenwicht’ herstellen door een vriend(in) van je kind mee op vakantie te nemen.

Praktische tips over dit onderwerp lees je hier.
Reizen met andermans kind

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Moet een kind terecht gewezen worden, dan is het belangrijk dat de ouder dat doet en niet de andere volwassene. ''



Tesamen