apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Wat doe je best niet na een scheiding?

Wie net single is geworden maakt dikwijls enkele belangrijke fouten die de pijn en het lijden enkel verergeren.

Heb je de pech dat je relatie net is geŽindigd? Probeer dan op onderstaande zaken te letten.


Blijf niet gewoon vrienden

De eerste stap na een scheiding is accepteren dat de relatie over is. Zolang je dat niet doet, kun je niet verder gaan met je leven. Hoop niet op een verzoening.

Gun jezelf de tijd te rouwen om je verlies. Leer jezelf opnieuw kennen als single en zoek uit wat je weer gelukkig kan maken. In dit stadium vrienden blijven met je ex-partner verlengt de pijn enkel maar.

Laat geen spullen van je ex-partner rondslingeren

Je kunt nogal wat zaken beschouwen als restanten van een relatie, denk maar aan fotos, schattige snuisterijen, souvenirs, kleding, zelfs voedsel.

Na een scheiding - vooral als jullie samen kinderen hebben - kan het een uitdaging zijn om al deze items definitief uit je huis te verwijderen. Gelukkig hoef je dat ook niet te doen.

Vul een doos (of meerdere) met spullen die je aan je ex doen denken en waarvan je vermoedt dat je ze in de toekomst nog nodig zult hebben. Stop die doos weg op zolder of in een rommelkamer. Hoe minder spullen je aan hem/haar doen denken, hoe beter.

Ontken negatieve gevoelens niet

Na de scheiding voel je ongetwijfeld sterke emoties: eenzaamheid, boosheid, angst, schaamte, onzekerheid, vernedering, verdriet, wanhoop en jaloezie. Dikwijls zijn deze gevoelens niet enkel emotioneel maar ook fysiek: je huilt veel of je hart doet echt pijn.

Deze negatieve emoties zijn noodzakelijk. Je voelt je er ellendig door op het moment zelf, maar jezelf de tijd gunnen om te rouwen is een belangrijk aspect van het genezingsproces na een scheiding. Huil er dus maar op los, het maakt je sterker.

Verval niet in ongezonde verslavingen

Je zoekt wanhopig naar een manier om met de pijn om te gaan. Misschien doe je dit door alcohol of medicijnen te gebruiken? Eťn keer uit de bocht vliegen is geen ramp maar doe dit niet dagelijks. Het is geen oplossing voor je probleem. Integendeel, het isoleert je van je omgeving en je verwerkt er het verdriet helemaal niet door. Erger nog: je gezondheid gaat er ook van achteruit.

Hou niet op met voor jezelf te zorgen

De basisbehoeften van de meeste mensen zijn dezelfde: eten, slapen en bescherming tegen de elementen (dwz onderdak en voedsel). Na een bijzonder moeilijke scheiding zijn sommige mensen zelfs niet in staat deze eenvoudige taken te beheren.

Begrijpelijk, maar niet aanvaardbaar. Dwing dus jezelf om te eten, je te verzorgen. Je hebt er helemaal geen zin in maar een goede maaltijd of propere kleren kunnen je wel een beter gevoel geven.REACTIES:
het blijft een onrechtvaardig systeem voor de echtgenoot met eigen huis en kinderen, man heeft meestal het hoederecht niet en moet woning verlaten. dE ROL VAN ADVOKATEN IS SMERIG en draait enkel om geld. Vraag geen relatieadvies bij advokaten, ze hebben er geen voordeel bij,
als de vrouw de woning kan kopen betaalt ze geen notariskosten, als de man een huis koopt moet hij weer de volle pot betalen,

een schande, het parlement niet waardig.
Door Guido de winne uit Aalst


78.22.4.103

-------------------------
Ik wordt al 4 jaar gemarteld door mijn ex vrouw. Ze heeft er voor gezorgd dat ik mijn kinderen niet meer kon zien. Dat ik niet meer in mijn eigen huis mag wonen. Ze heeft mijn eigen zaak afgenomen en me zwart gemaakt bij iedereen.
Ik heb alleen maar geprobeerd om mijn familie een goed leven te bezorgen.
Ik ben geen dronkaard, ga niet naar de hoeren of bedrieg mijn vrouw.
Ik ben een goede vader zonder kinderen, die werden me ontnomen.
Blijkbaar kan je in dit rechtssysteem alles kwijtraken, ook al ben je onschuldig.
Ik ben gevlucht naar het buitenland en sinds ik terug ben wordt ik dubbel gepest. Nu heb ik een goede job waarvoor ik hard heb moeten vechten en nu wordt er extra alimentatie gevraagd voor kinderen die ik niet te zien krijg. Kinderen die door hun schoonfamilie elke dag ingeprent worden dat het allemaal de schuld van hun vader is.
Dat hun vader een luilak is die zonder ook maar iets te doen ineens twee kapotte knieen en drie versteende ruggenwervels heeft gekregen.
Het rechtssysteem in Belgie bevoordeeld de vrouw maar dat hoor je niet op het nieuws.
Gelijk hebben is een ding, gelijk krijgen kan je blijkbaar zonder enig bewijs te moeten leveren als je een vrouw bent.
Aan alle alleenstaanden die zich eenzaam voelen, je bent niet alleen.
Ik kruip iedere avond vroeg in mijn bed omdat er toch niets is dat me kan opvrolijken. Als ik de moed had, ik maakte er een eind aan.
Dit leven is klote, kerst of geen kerst.
Aan alle advocaten, jullie maken de hel op aarde en je verdient er nog goed je kost mee. Als het aan mij lag liet ik jullie allemaal opsluiten klootzakken.Door Peter uit Zichem
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Huil er maar op los, het maakt je sterker ''Tesamen