apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Salaris       Consuminderen       Bijverdienen       Wonen       Budgetbeheer       Mijn verhaal    

Doe de carpool

Als mensen uit elkaar gaan, moet de inboedel verdeeld worden. Een pijnlijke periode waarin je ook voor de hand liggende dingen uit je leven ziet verdwijnen. Zoals een auto, bijvoorbeeld. Geen nood: voor alles is een oplossing.
Hadden jullie als koppel een auto. En was dat de bedrijfswagen van je ex, dan sta jij sinds de scheiding natuurlijk te voet. Een auto is een dure aankoop die je je in deze fase van je leven misschien niet kan veroorloven.

Hoog tijd om te consuminderen

Het loont de moeite om je af te vragen of je echt wel een eigen auto nodig hebt. Anderzijds ben jij misschien wel de gelukkige bezitter van de bedrijfswagen, maar beďnvloedt je scheiding op andere manieren je financiële slagkracht. In beide gevallen is carpooling een manier van consuminderen die het verdient om van naderbij bekeken te worden.

Als chauffeur kan je er een stukje van je brandstofkosten mee recupereren en als passagier ben je een pak goedkoper af dan met je eigen auto of met het openbaar vervoer. Bovendien reis je comfortabeler dan in een overvolle trein of bus en leer je er weer nieuwe mensen mee kennen.

Twee decennia carpoolen

Carpoolen en de bijhorende carpoolparkings zijn geen nieuw fenomeen in Vlaanderen. Het ‘samen rijden’ bestaat hier al meer dan 20 jaar en was (en is nog steeds) in de eerste plaats gericht op mensen die bijna dagelijks een vast woon-werktraject afleggen.

Carpoolplaza deed recentelijk aanpassingen aan haar databank om het zoeken naar een carpoolpartner nog gemakkelijker te maken. Zo werd het mogelijk om bij de zoekertjes duidelijk aan te geven voor welk traject en op welke dagen en uren je een carpoolpartner zoekt. Je herkent ook meteen of het zoekertje komt van iemand die wil mee rijden dan wel dat het van een chauffeur is die plaatsen aanbiedt. Je kan ook naar onze buurlanden carpoolen. Daarvoor volstaat het om een vertrekpunt of bestemming te kiezen in België, Nederland , Luxemburg, Duitsland of Frankrijk en je krijgt meteen te zien welke aanbiedingen er zijn.
Carpool.be

De tarieven

Er bestaan geen officiële carpooltarieven. Het is aan de chauffeur en zijn passagiers om samen een prijs af te spreken. Om elke vorm van discussie te vermijden, is het belangrijk dat jullie voor het vertrek een duidelijke overkomst hebben. Op Carpoolplaza vind je wél een adviesprijs van € 0,08/km. Als passagier betaal je dus 4 euro voor een traject van 50 km aan de bestuurder. Het bedrag dat je als chauffeur ontvangt, hoef je niet aan te geven aan de fiscus.

Voor extra kilometers die de bestuurder moet rijden om passagiers op te pikken of af te zetten, wordt € 0,21/km geadviseerd. Deze kunnen door de werkgever als dienstverplaatsing worden vergoed. Het is geen geval de bedoeling dat de bestuurder hier winst uitslaat. Het kilometertarief wordt uitsluitend gezien als een onkostenvergoeding.

Samen naar een festival

Ben je recent nog eens naar Rock Werchter of Batbibouw gereden met de auto? Juist ja, de verkeersellende die dergelijke events met zich meebrengen zijn op z’n minst frustrerend te noemen. Om die verkeersstroom te verminderen, riep Taxistop ‘Eventpool’ in het leven. Via deze dienst wil Taxistop evenementenbezoekers kosteloos met elkaar in contact brengen. Zo kunnen ze samen rijden en ervoor zorgen dat er minder auto’s dezelfde richting uitgaan. Bovendien is het veel milieuvriendelijker Eventpool

Met de carpool naar de swimming pool

Ga je als single met de auto op vakantie, dan liggen er wellicht lange, eenzame uren op de snelweg in het verschiet. Bovendien is de kans groot dat er in je auto nog plaats is voor een of meerdere passagiers. Wil je als single graag op vakantie, maar vind je de trein- en vliegtuigtickets aan de dure kant? In beide gevallen is dit een gouden tip: ga eens een kijkje nemen op de site van Eurostop.

Met deze liftcentrale van Taxistop, kan je kosten delend naar elke uithoek van Europa. Als passagier betaal je 4 euro per 100 kilometer. Daarmee recupereer je als chauffeur een deel van je reiskosten en heb je gezelschap onderweg. Voor de passagier is de liftcentrale een goedkope manier om op je vakantiebestemming te geraken. Eventpool
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Veilige datingsite

Op reis als single

Ik, alleenstaande moeder, stel mijn kinderen te koop.Tesamen