apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Van Anne tot Zora       Gastschrijver       Rika Ponnet                   Forum    

Bedriegers

Bedrog.
Klinkt vies nietwaar?
Het woord alleen al laat een vieze nasmaak in je mond.
bedriegers

De smaak wordt subtiel aangepast naargelang je al bedrogen bent, hoeveel en hoe.
Als je de bedrieger bent en terug kijkt op je daad (op het moment zelf ben je bezig met andere dingen) hangt de bittere smaak heel hard vast aan je geweten.
Als je dat hebt tenminste.

Er zijn heel veel facetten aan wat de meeste mensen de simpelste zaak van de wereld vinden. Bedrog. Het is toch simpel niet? Als je niet trouw bent heb je je partner bedrogen.

Ja, je hebt gelijk. Ergens.

Het hangt er om te beginnen al vanaf welke soort relatie je hebt. Ik ken een aantal koppels die een “open” relatie hebben. Geweldig! Bevrijdend! Ze zouden nooit anders kunnen leven.
Alles gaat fantastisch en één lid van de open relatie heeft pret voor tien. Er wordt geknuffeld. Er wordt gekust. Er wordt gegraaid en genomen.

Tot de andere partij ook eens wil proeven van de koek. Ineens is het tegen de afspraak. Ineens komen er accusaties van gevoelens en dat was niet de afspraak. Daar gaat de open afspraak.

Moest u het afvragen.
Neen, ik spreek niet uit persoonlijke ondervinding.
In alle eerlijkheid, ik wou absoluut geen eigen ontboezemingen publiceren in dit stukje. Het gezegde dat tijd alle wonden geneest is ook alleen maar een beetje morfine voor de pijn en een vlucht in escapisme. Met andere woorden, de wonden zijn er nog. Ach ja

In het kort, ik heb bedrogen en ben bedrogen.

Mag ik nu meepraten? Waarom je het doet is niet duidelijk. Het is ook voor elk mens en in elke afzonderlijke situatie anders. Misschien was de nood er al jaren en ben je uiteindelijke bezweken. Misschien was de uitdagende partij zo goed in het verleiden dat je geen kans maakte. Misschien ben je gewoon het zwakste vlees in de winkel en is een knippog genoeg.

Of je nu een bewuste beslissing gemaakt heb om door te gaan met je akties of je wordt uren later (optimist eh) in een roes wakker met het knagend besef wat je net gedaan hebt, de kloof is er nu en je hebt hem zelf gemaakt. Doe je nu alles om dat bedrog te verstoppen of ben je al uit aan het zoeken hoe je het nieuws gaat brengen aan je partner, de tijd draai je niet meer terug.

Je geest doet nog wat hij kan om alles te rationaliseren. Het was maar een knuffel, het was maar een kus. Dank zij God is het niet tot seks gekomen en je hebt op tijd kunnen stoppen dus eigenlijk.....eigenlijk was het geen bedrog. Terwijl je het door je geest laat gaan weet je al dat het niet waar is. Het bedrog gaat voort maar nu ben je zelf het doelwit.
Je maagdelijkheid is eeurwigen altijd verdwenen.
Je bent nu voorgoed een bedrieger.

Iedere relatie die je nu zal hebben zal je dezelfde vraag stellen “Heb je ooit iemand bedrogen?” Als je eerlijk bent en ja zegt zal die partner je nooit volledig vertrouwen. Het maakt niet uit wat zij ooit gedaan hebben in het verleden, dat doet er voor hun ook niet toe.
Jij bent de bedrieger hier en het zaad van de twijfel is gezaaid.
Zeg je neen, dan is de cirkel al opnieuw begonnen.

Johan
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Wie erft van een alleenstaande?

Procedure tegen datingsite Parship

Wetgeving datingsites & huwelijksbureausTesamen