apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Verzekering       Allerlei       Mijn Verhaal    

Samen huren, samen verzekeren

Je hebt een gezamenlijk huurhuis op zicht, de verhuurder is akkoord, nu nog de verzekeringen. Maar welke heb je nodig?

branden

Brandverzekering


Een brandverzekering is niet wettelijk verplicht, maar sterk aangeraden. Heel vaak zal de verhuurder sowieso geen huurovereenkomst willen ondertekenen als je geen brandverzekering afsluit.

Deze verzekering dekt de schade door brand aan het gebouw én de inboedel. Meestal zijn ook storm-, hagel, water- en sneeuwschade en schade na blikseminslag in de polis opgenomen. In sommige wordt zelfs gewag gemaakt van vergoeding van schade ten gevolge van een terroristische aanslag. Belangrijk hier is in detail naar de dekking en de uitgekeerde bedragen te kijken, want daar willen wel eens grote verschillen op zitten.

Een verzekering voor alle huurders?

Je kan inderdaad met alle huurders samen een globale verzekering afsluiten, maar weet dat in dit geval een medehuurder zich dan moet opgeven als ‘verzekeringsnemer’. Deze persoon is de ‘verantwoordelijke’ en het aanspreekpunt voor de verzekeraar.

In geval van niet-betaling van de premie zal deze persoon de aanmaningen krijgen en ook moeten opdraaien voor eventuele herinneringskosten. Hij zal er dus ook moeten op toezien dat de medehuurders hun bijdrage betalen. Zij worden in het verzekeringscontract de ‘verzekerden’ genoemd.

Als de ‘verzekeringsnemer’ uit het huis vertrekt en dus ook uit het verzekeringscontract stapt, dan moet hij dit melden aan de verzekeraar, zodat er een opvolger gezocht kan worden.

Ieder apart?

Natuurlijk kunnen alle medehuurders ook individuele brandverzekeringen afsluiten. Maar dat zou wel eens een pak duurder kunnen zijn. Een oplossing zou kunnen zijn om met de verzekeringsmaatschappij overeen te komen dat er aparte contracten worden opgesteld waarin elk van de medehuurders zijn eigen inboedel beschrijft.

Dat komt bijvoorbeeld goed uit wanneer een medehuurder een groter deel van het huis heeft dan de anderen. Vergeet in dit geval echter niet om ook een brandverzekering aan te gaan voor de gemeenschappelijke delen van de woning.

Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering familie

Deze verzekering dekt de schade van een ongeval veroorzaakt door jou of door een lid van je gezin. Ze is niet wettelijk verplicht, maar het is in het voordeel van alle medehuurders om beschermd te zijn tegen elke mogelijke schade die aan het gehuurde pand wordt toegebracht. Of tegen schade die berokkend wordt aan derden. Dat wil dus ook zeggen schade aan spullen die toebehoren aan een medehuurder.
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Zekerheid bestaat niet… of toch?

Waarom zou je trouwen

Tips voor een duurzame relatieTesamen